SİYASET
Giriş Tarihi : 20-03-2024 00:06   Güncelleme : 20-03-2024 00:26

Köktaş, Dündar’a Ateş Püskürdü: “Bu Karara Saygı Duyman, Adam Gibi Durman Gerekiyordu!”

Cumhur İttifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Ender Gür’ün Çay Mahallesi mitinginde konuşma gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı Fuat Köktaş, Gür’e karşı bağımsız aday olan Hüseyin Dündar’a sert tepki gösterdi.

Köktaş, Dündar’a Ateş Püskürdü: “Bu Karara Saygı Duyman, Adam Gibi Durman Gerekiyordu!”

Çay Mahallesi’ne yatırımların süreceğini dile getiren Cumhur İttifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Ender Gür, “31 Mart seçimlerine sadece 12 gün kaldı. Türkiye önemli bir seçime daha gidiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin tensipleriyle Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi neticesinde ben de Cumhur İttifakımızın AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı olarak gösterildim. Adaylığımızın açıklanmasının ardından sahaya inerek mahalle mahalle, sokak sokak, esnaf esnaf gezerek vatandaşlarımızdan 31 Mart yerel seçimleri için destek istiyoruz.

Çarşamba için ve Çay Mahallemiz için de projelerimizi hazırladık. 2019-2024 yılları arasında Çay Mahallemizde Adapark’a inen üç yol açtık. Bunun yanı sıra Kaymakamlık binasını Adapark’a yapıyoruz, ancak yeni binanın yeni yeriyle bizi eleştiriyorlar. Bilmiyorlar ki; biz Çarşambaspor tesislerini Adapark’tan şehir stadyumunun oraya taşıyoruz. Şu anda Çarşambaspor tesislerinde aynı sahada 8 takım aynı sahada idman yapıyor. Bu şekilde Çarşamba’da futbolcu yetişmez. Yeni yapacağımız tesislerde tüm takımlar kendi sahasında idman yapabilecek. Çarşambaspor’un şu anki tesislerinin olduğu yeri de mesire alanı yaparak halkımıza açacağız. Bunun yanı sıra kreş ve anaokulu projeleri ile Çay Mahallemize hizmetimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

BU KARARA SAYGI DUYMAN, ADAM GİBİ DURMAN GEREKİYORDU!

Çarşamba Eski Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın Cumhur İttifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Ender Gür’e karşı bağımsız aday olmasına sert tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı Fuat Köktaş ise şunları söyledi:

“2001 yılında AK Parti’yi kurarken Mustafa Acar kurucu ilçe başkanı idi, Hüseyin Dündar’da yönetim kurulu üyesi idi. Hüseyin Dündar’ı avukatlık bürosunda ziyaret ederek millete ve ülkeye hizmet etmesini bizzat ben istedim. Daha sonra nasip oldu Hüseyin Dündar, Çarşamba Belediye Başkan Adayı oldu. Üç dönem belediye başkanlığı yaptı. Biliyorsunuz ki AK Parti’de 3 dönem kuralı var. Üç dönem yaptıktan sonra görevi Halit başkana devretmesi gerekirken devretmedi. Nasıl devretmedi? Neden beni buradan alıp Samsun’dan bir yere aday göstermediniz, neden beni dördüncü dönem aday göstermediniz diye bize küstü. Halit Doğan’a Çarşamba Belediye Başkanlığı devir törenine bile katılmadı. Buna rağmen AK Parti idarecileri kendisini önce Rekabet Kurumu’na Hukuk Müşaviri olarak atadı. Akabinde Sağlık Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür olarak atadı. Kendisi 3 dönem kuralına takılmış ama biz kendisini bırakmamışız. Daha sonra kendisi istediği için noter oldu. 2024 yerel seçimleri için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Yapılan değerlendirme sonucunda Cumhurbaşkanımız Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Halit Doğan’ı aday yaptı. Bir irade ortaya koyuldu. Senin bu karara saygı duyman, adam gibi durman gerekiyordu. Kalkmışsın bana mağdur edebiyatı yapıyorsun, Çarşamba’ya bağımsız belediye başkan adayı oluyorsun. Eğer senin gücün varsa, eğer sen kendine güveniyorsan, eğer sen Samsun arkamda diyorsan aday adayı olduğun Samsun Büyükşehir’de bağımsız aday olsana! Biz bu hizmetleri AK Parti iktidarında Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde beraber yaptık. Ne ben kendi cebimden yaptım, ne Halit kendi cebinden yaptı. Sizin paranızla size hizmet ettik. Siyaset makamları hizmet makamlarıdır, ihtiras makamları değildir. Hele hele hırs ve kin makamları hiç değildir.”

Mitinge Cumhur İttifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Ender Gür ve AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı Fuat Köktaş’ın yanı sıra Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Ersin Sandıkcı, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Çarşamba İlçe Başkanı Özgen Alper Yalçın, Büyük Birlik Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Burhan Akbulut ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin