İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 06-09-2023 13:47

Kültür ve Sanatın Kalbi Çarşamba’da Atıyor

Çarşamba Belediyesi tarafından ücretsiz olarak açılan Kültür, Sanat Kurslarında kayıtlar başladı. Robotik kodlamadan halk oyunlarına, işaret dilinden tiyatro, drama kursuna birçok kurs meraklısını bekliyor. Çarşamba Belediyesi eğitimden kültüre, sanattan spora her alanda gençleri desteklemeye devam ediyor.

Kültür ve Sanatın Kalbi Çarşamba’da Atıyor

Çarşamba Belediyesi ücretsiz olarak düzenlediği Kültür Sanat Kursları ile gençlerin, öğrencilerin sanatla buluşmalarına, kendilerini geltirmelerine olanak sağlanıyor. Belediye tarafından sosyal ve kültürel faaliyetleri desteklemek amacıyla düzenlenen kurslar için kayıtlar 5 Eylül’de başladı, 20 Eylül’e kadar devam edecek.

Çarşamba Belediyesi Kültür-Sanat, Kişisel Gelişim ve Eğitim Kurslarında kayıtlar Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde alınacak. Kültür-Sanat, Kişisel Gelişim ve Eğitim Kurslarında; Tiyatro-Drama, Gitar, Bağlama, Piyano, Ney- Kaval, Resim, İşaret Dili, Halk Oyunları ile Akıl ve Zeka Oyunları alanlarında eğitimler verilecek.

Çarşamba Belediyesi ve TÜGVA iş birliği ile açılan kurslarda kayıtlar Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’nde alınacak. TÜGVA yeni sezon kurslarında; Robotik Kodlama, Zeka Oyunları, Yazılım, Resim, Ney, İngilizce, Ders Etütleri, Değerler Eğitimi, Kur’an Eğitimi, Yetişkin El Sanatları (Tezhip, Rölyef, Dikiş ve El Nakışları) olacak.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kültürümüzün önemli parçası halk oyunları ve tiyatro-dramanın yanı sıra gençlerimizin kendilerini geliştirebilecekleri; robotik kodlama, yazılımın yanı sıra en az bir tane müzik aleti çalmayı rahatlıkla öğrenebilecekleri, resimle görsel zekalarını geliştirebilecekleri, işaret dili ve akıl oyunları ile kişisel gelişimlerine katkı yapabilecekleri kurslarımızı ücretsiz olarak sunuyoruz. İlçemizde sanatın gelişimi, gençlerimizin bu gelişmeye dahil olması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Kurslarımız gençlerimizin ve hemşehrilerimizin ilgi duydukları alanlarda eğitim alarak kendilerini geliştirmelerine, hayallerine ulaşmalarında yardımcı oluyor.  Her yıl açılan kurslarımızın öğrenci sayısı giderek artması da ne kadar güzel bir çalışma yaptığımızın göstergesi oluyor. Gençlerimizin, hobiler edinmesi, sanatla buluşması ve tüm bunları bize geri dönüşlerle ifade etmesi gerçekten bizler için çok değerli” diye konuştu.

AdminAdmin