KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-10-2023 17:31

Kültür ve Sanatın Rotası Samsun’da Belirleniyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak geniş katılımlı Büyük Kültür ve Sanat Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’u ilim, kültür ve sanatın da merkezi yapmak için çalıştıklarını belirterek “Türkiye Yüzyılı’nda kültür ve sanatın rotası Samsun’da belirlenecek” dedi.

Kültür ve Sanatın Rotası Samsun’da Belirleniyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi birçok alanda olduğu gibi, kültür sanat faaliyetlerinde de dolu dolu bir etkinliğe hazırlanıyor. 19-20-21-22 Ekim tarihleri arasında Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da Kültür ve Sanat Çalıştayı düzenlenecek. “Türkiye Yüzyılı’nda Kültür ve Sanatın Rotası Samsun’da belirleniyor” mottosuyla gerçekleştirilecek olan çalıştayın açılışı protokol konuşmaları ile başlayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılacağı çalıştayda ayrıca Türkiye’nin ve Samsun’un önde gelen kültür ve sanat insanlarının katılacağı 5 büyük panel düzenlenecek. Çalıştayda Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da  “Türkiye Yüzyılı Konuşmaları” kapsamında konferans verecek.

Sekiz tematik masanın kurulacağı çalıştay bölümünde ise yerel ve ulusal katılımcılar tarafından iki gün süresince Samsun’un kültür sanat haritası çıkarılacak. Yaklaşık 90 kişinin yer alacağı bu bölümde tarih, kültür ve aidiyet, şehir mimari ve estetik, şehir, yerel yönetimler ve kültür politikaları, şehir ve kültür yayıncılığı, şehir ve geleneksel sanatlar, şehir ve yazılı kültür, şehir, insanlar ve gündelik yaşam, sahne ve gösteri sanatları başlıkları altında konular masaya yatırılacak. Çalıştay günlerinin akşam sürecinde ise Göksel Baktakil-Derya Türkan ikilisi,  İnce Saz ve Sedat Anar müzik grupları konser verecek.

‘SANAT VE KÜLTÜRLE YOĞRULAN BİR SAMSUN’

“Türkiye Yüzyılı’nda kültür ve sanatın rotası Samsun’da belirlenecek” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’u ilim, kültür ve sanatın da merkezi yapmak için çalıştıklarını söyledi. Dev bütçeli yatırımların yanı sına kültür ve sanat faaliyetlerine büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Demir, “Bu kapsamda kültür ve sanat alanında çok önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. Sanat ve kültürle yoğrulan bir şehir için çalışıyoruz. Kültür ve Sanat Çalıştayı’mız da bu kapsamda düzenlediğimiz etkinliklerden birisi. Tüm Samsunlu hemşehrilerimizi çalıştaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

AdminAdmin