İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 22-09-2022 18:22   Güncelleme : 22-09-2022 18:40

Mahalleliler Yollarını Geri İstiyor!

Çarşamba ilçesinde Çatak, Koçyurdu, Ordubaşı Mahallelerini Ayvacık ilçesi Ortaköy ve Eynel Mahalleleri’ne bağlayan yollarının asfaltının Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından söküldüğünü ve yeniden yapılmadığını belirten mahalleliler yollarının yeniden yapılmasını istediklerini söylediler.

Mahalleliler Yollarını Geri İstiyor!

Bir yıl önce yol genişletme çalışması nedeniyle mahallelerinin yolunun asfaltının söküldüğünü söyleyen mahalleliler, “Samsun Büyükşehir Belediyesi yol genişletme çalışması yapılacak diyerek köyümüzün asfalt yolumuz söküldü. Bir senedir de yollarımız yapılmadı. Yazın tozdan evlerimizde oturamıyoruz, kışın ise yol sorunumuz nedeniyle şehir merkezine inemiyoruz. Kar yağdığı zaman yol olmadığı zaman 4 gün boyunca şehir merkezine inemeyip mağduriyet yaşadığımız oldu. Şimdi Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne yolumuzun yapılması ile ilgili başvuru yaptığımızda yolumuzun grup yolu olmadığı ve kendilerine bağlı olmadığı söyleniyor. Bu yol 5 mahalleyi birbirine bağlıyor, peki nasıl grup yolu olmuyor onu anlayamıyoruz. Madem burası grup yolu değil 2014 yılında bu yol nasıl asfalt yapıldı?” diye konuştular.

Yolda heyelan bölgesi olduğunu da söyleyen mahalleliler sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Yolumuzun bir bölümünde yol genişletme çalışması denerek çalışma yapıldı ancak bir bölgede kayalık bir alan var. Bu bölgede her gün yola kaya parçaları düşüyor. Geçtiğimiz günlerde yola kaya düştüğü an kayaya çarpmamak için bir arkadaşımız yol kenarında bulunan kayaya çarparak kaza yaptı. Bu mahallede yaşayanlar yol yapılmadığı için araçlarını haftada bir kez sanayiye götürmek zorunda kalıyor. Hatta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in 'demiri mahalleliler alsın biz betonu verelim' dediğini de duyduk. Biz bu yol nedeniyle mağduriyetimizin giderilmesini ve yolumuzun en kısa sürede yeniden yapılmasını talep ediyoruz.”

Mahallelerin yolu olmadığı için okul servislerinin de iptal edildiğini söyleyen mahalleliler, çocuklarının eğitimlerine devam edebilmesi için her gün okula götürmek zorunda kaldıklarını da dile getirerek okul servislerinin de yeniden mahallelerine verilmesini istediklerini belirttiler.

Haber: Yaşar KARAMAN - M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin