İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 01-01-2024 19:28

Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı Gerçekleştirildi

İstiklal marşı ile başlayan program, Anadolu Gençlik Derneği Çarşamba Temsilcisi Mesut Semiz tarafından katılımcılara hoş geldiniz dedikten sonra devam etti.

Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı Gerçekleştirildi

Semiz konuşmasına şöyle devam etti:

“Anadolu Gençlik Derneğimiz sevgi ve kardeşliği temel alan, ahlak ve maneviyat düsturu ile çalışmalarını gerçekleştiren, şuurlu, sorumluluklarının bilincinde, toplumun ifsadını önlemek, ihya ve inşasını tesis etmek amacıyla yalnızca Allah’ın rızasını gözeten bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur.  İlçe temsilcisi Mesut Semiz,Emperyalizm ve Mazlum çoğrafyalar hakkında bilgi verdikten sonra konuşmasına şöyle devam etti.Filistin’e, İslam coğrafyasının tam kalbine bir hançer gibi saplanan İsrail bölgede yaşanan kaosun, terör olaylarının, iç savaşların ve işgallerin yegâne sebebidir. Biz biliyoruz ki bugün Siyonizm’in her türlü fesadı yeryüzüne yayabiliyor ve bugün başta Gazze olmak üzere dünyanın gözleri önünde soykırım yapabiliyor oluşu onların gücünden değil Müslümanların irade zaafiyeti ve parçalanmışlığından kaynaklanmaktadır.

Tüm kalbimizle inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır. Mescid-i Aksa’nın işgal altına olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Kudüs’ün işgal altına olması Araplarla İsrail arasında bir mesele değildir. Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir dedi. Konuşmasının sonunda, Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gecede burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını bitirdi.

Programda Kur’an Tilavetleri,ezgiler,şiir dinletisi ve sinevizyon gösterimi yer aldı.Gecenin konuşmacısı Ömü ilahiyat Fak.Öğr.üyesi Prof.Dr.Osman Şahin konuşmasında,Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih; insanın, merhametle ve adaletle buluşmasıdır dedikten sonra özetle Mescidi Aksa ve Mekkenin Fethi hakkında bilgi verdi.Geceye katılanlara teşekkür ederek konuşmalarını bitirdi.

Ayrıca programda Fotograf sergisi de açılarak Filistinin mücadelesi fotoğraflarlada anlatılmış oldu.

Geceye Memur Sen ilçe Başkanı Hasan Demir,Saadet Partisi İlçe Başkanı Adem Sapancı,Saadet Partisi eski İlçe Başkanı İdris Çakır,Okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Progragram sonunda Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren 10 öğrenciye hediyeler takdim edilerek program sona erdi.

AdminAdmin