SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 28-04-2023 17:40

OKAF’ta Büyükşehir’e İlgi

Samsun’da Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF) bugün kapılarını açtı. Fuarın sponsorlarından olan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standı ilgi gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tüm gençleri 2 gün sürecek fuara katılmaya davet etti.

OKAF’ta Büyükşehir’e İlgi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen evir-ipliginden-uretilen-urunler-vitrinde/">Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF) bugün başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek fuarda kamu kurumları, 10 paydaş üniversite ve firmalar binlerce öğrenci ve mezunla buluştu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuarın sponsorlarından olan Büyükşehir Belediyesi’nin standı ilgi gördü. Stantda, Büyükşehir Belediyesi’nin iş olanakları, kariyer fırsatları, staj imkanları, İstihdam ve Kariyer Merkezi’nin çalışmaları anlatılırken gerçekleştirilen projelerle ilgili de bilgi verildi.

STAJ VE İŞ İMKANI

Fuarı ziyaret eden Seren Emek, “Üniversite öğrenciyim. Geçen seneki fuara geldiğimde staj imkanı bulmuştum. Katılanlar iş imkanı bulabilir” diye konuştu. Üniversite öğrencisi Güzin Başdemir ise fuarın çok faydalı olduğunu belirterek “Bir çok alanda öğrencilere staj imkanı sağlıyor. Oldukça yararlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” dedi.

KARİYER VE STAJ İMKANLARI ANLATILDI

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı İsmail Öztürk, fuarda gençlere kariyer ve staj için hangi imkanları sunduklarını anlattııklarını belirterek “Belediyemizin çalışmaları ile ilgili bilgi veriyoruz. Bunun yanı sıra İstihdam ve Kariyer Merkezi’mizdeki iş olanaklarımızı ve şehrimizdeki diğer paydaşlarımızın iş imkanlarını gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize tüm imkanlarımızı sunmak için bu fuarda yer alıyoruz. Standımıza gençlerimizin yoğun ilgisini görmek bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.

GENÇLERİ OKAF’A DAVET ETTİ

Tüm gençleri 2 gün sürecek OKAF’a katılmaya davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise “OKAF gençlerimizin işverenlerle buluşturulmasını sağlayıp istihdam olanaklarından faydalandırılmalarına aracılık edecek. Bunun yanında nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyan her ölçekte işverenlerin de gençlerle doğrudan temas kurmasını sağlayacak. Biz de kurduğumuz stantta iş ve kariyer fırsatları ile ilgili imkanlarımızı anlatıyoruz. Gençlerimizi mutlaka fuarı ziyaret etmeye davet ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla gençlerimizin her alanda donanımlı bir şekilde yetişmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.
 

AdminAdmin