SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 09-02-2023 17:07

OMÜ, 5 Arazi Aracıyla Deprem Bölgesinde

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yüzyılın en büyük felaketi olarak adlandırılan ve 10 ili etkileyen deprem için, üniversite personeline ait 5 arazi aracı deprem bölgelerine gönderildi.

OMÜ, 5 Arazi Aracıyla Deprem Bölgesinde

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinden doktor, hemşire ve sağlık personeli ile teknik personelden oluşan 40 civarındaki bir ekip ve 60 kişilik sağlık görevlisi de deprem bölgesine gönderildi.

“3. grup arama kurtarma takımı da bölgeye ulaştırıldı”

Süreci yakından takip ettiklerini ve yardım sürecinin ikinci bir emre kadar devam edeceğini dile getiren Prof. Dr. Rektör Yavuz Ünal, “Üniversite personeline ait 5 arazi aracı bölgede bulunuyor. Araçlar hem normal araçların ulaşamadığı noktada bölgeye arama kurtarma ekiplerini taşıyor hem de bölgeden gelen yardımları taşıma noktasında önemli bir misyon üstleniyor. 3. grup arama kurtarma takımı da bölgeye ulaştırıldı” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimizin yanındayız”

OMÜ öğrencilerinin eğitim ve sağlık durumlarını yakından takip eden Prof. Dr. Rektör Yavuz Ünal, “40 kişilik sağlık personeliyle beraber bölgede bulunan arkadaşlarımızla yakın irtibat halindeyiz. Ekiplerimizle gelen taleplerin karşılanması hedeflendi. Özellikle öğrencilerimizin sağlık durumları, ihtiyaçları tespit edilerek yakından takip etmeye devam ediyoruz” diye belirtti.

AdminAdmin