SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 13-03-2023 14:04

Osmanlı Kitap Kafe Örnek Olacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kentin köklü bölgelerinden Rasathane Cami yanında yaptığı Osmanlı Kitap Kafe Projesi’nde sona gelindi. Yüzde 95'i tamamlanan projenin yakında hizmete gireceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Çocuklarımızın daha güzel bir çevrede ve sağlıklı ortamlarda büyümesini istiyoruz. Rasathane Osmanlı Kitap Kafe Projesi de bunlardan birisi. Yaptığımız her projede Samsun'a değer katıyoruz" dedi.

Osmanlı Kitap Kafe Örnek Olacak

İlkadım ilçesinde 100’ncü Yıl Bulvarı Rasathane Cami yanındaki 416 metrekarelik parseli sosyal donatı alanı olarak projelendiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, gençlerin ve cami cemaatinin yaşamına dokunarak kaynaşmalarını sağlamak amacıyla alanda Osmanlı Kitap Kafe Projesi’ni hayata geçirdi. 3.5 Milyon TL’ye mal olan ve mekanik tesisat ile ahşap korkuluk imalatları devam eden projenin yüzde 95'i tamamlandı.

MAHALLE SAKİNLERİ HEYECANLA BEKLİYOR

Mahalle sakinleri de inşaat çalışmalarının tamamlanıp tesisin faaliyete geçmesini heyecanla bekliyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e proje nedeniyle teşekkür eden mahalle esnaflarından Muhammet Dilmeç, "Başkanımızın ellerine sağlık. Mahallemiz için çok güzel oldu. Bölgemize değer katan proje. Gençlerimiz için biz esnaflar için güzel bir sosyal alan. Teşekkür ediyoruz" dedi.

HER PROJEDE GENÇLERE ÖNEM VERİLİYOR

Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerle ilgili birçok çalışma yaptığını gördüğünü belirten 22 yaşındaki öğrenci Kardelen Keskör’ de, “Evim buraya çok yakın. Eskiden burada bulunan bina harabe gibiydi. Bu projenin yapılmasıyla çok güzel bir dönüşüm oldu. Biz gençler için öğrenciler için faydalı bir yer. Başkanımıza gençlere verdiği değer için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HER ŞEY İNSANA HİZMET İÇİN

Osmanlı Kitap Kafe inşaatında sona gelindiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tesisin bölgeye değer katacağını söyledi. Başkan Demir, Samsun’un, tarihi, turistik ve kültürel özellikleriyle artık kabuğuna sığmadığını dile getirerek “Yatırım projelerimizle Karadeniz’in merkezi ve en büyük metropolü olan şehrimizin dört bir yanını bu tür projelerle donatıyoruz. Sağlam, dayanıklı ve estetik yapılarla kentimiz için yeni tesisleri inşa ediyoruz. Özellikle kentsel dönüşüm projeleriyle her yaş grubundaki vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu yaşam sürmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Rasathane Osmanlı Kitap Kafe Projesi de bu amaçlar doğrultusunda hayata geçirilen bir projedir. Bu özel tesis inşaatının tamamlanmasının ardından hızla hizmete girecek ve vatandaşlarımızın kullanımına açılacak” dedi.

AdminAdmin