SPOR
Giriş Tarihi : 06-06-2023 17:18

Ragbi Türkiye Birinciliği Çarşamba’da Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘2023 Yılı Analig Osman Bayrakdar Sezonu Ragbi Erkekler Türkiye Birinciliği’ açılış töreninin ardından yapılan maçlarla başladı.

Ragbi Türkiye Birinciliği Çarşamba’da Başladı

22 ilden 31 takım ve yaklaşık 600 sporcunun katıldığı ‘2023 Yılı Analig Osman Bayrakdar Sezonu Ragbi Erkekler Türkiye Birinciliği’ dün gerçekleşen kortej yürüyüşünün ardından bugün Çarşamba Kapalı Spor Salonu’nda yapılan açılış töreninin ardından Çarşamba Şehir Stadyumu’nda yapılan karşılaşmalar ile başladı.

Açılış töreninde konuşma yapan Sicil Lisans Şube ve Spor Kulüpleri Şube Müdürü Murat Altun, “İnşallah hepimiz sağlıklı, centilmence rekabet içerisinde geçen bir turnuva seyredeceğiz. Bu güzel turnuvanın hazırlanmasında emekleri geçen Çarşamba Kaymakamlığımıza, Çarşamba Belediye Başkanlığımıza ve Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu sene Şubat ayında yaşadığımız ve hepimizin üzüntü ile karşıladığı ve yaralarımızı tüm Türkiye olarak sardığımız deprem felaketinden dolayı bu yıl Analig Osman Bayrakdar Sezonu Ragbi Erkekler Türkiye Birinciliği’ni Çarşamba’da gerçekleştiriyoruz. Ben tüm takımlarımıza, antrenörlerimize ve sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Altun’un ardından söz alan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Gerçekten çok büyük bir felaket yaşadık ve devletimizin imkanları ile ülke olarak yaralarımızı sarıyoruz. Depremde hayatını kaybeden spor camiası şehitleri adına bu turnuvanın Çarşamba’da gerçekleştirilmesi bizim için büyük önem taşıyor. Bende tüm takımlarımıza, antrenörlerimize ve sporcularımıza sakatlığın olmadığı, centilmence mücadelelerin olduğu bir turnuva diliyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Konuşmaların ardından Çarşamba Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından yöreye özgü halk oyunlarının sahnelenmesinin ardından karşılaşmalar Şehir Stadyumu’nda başlayarak start aldı.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin