SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 19-04-2023 17:22

Ramazan Pideleri Afetzedeler İçin Yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Anakent A.Ş. ekipleri, Kahramanmaraş’ta afetzedelere en iyi hizmeti vermek için yoğun çaba sarf ediyor. İftar ve sahurda yemek dağıtmak için özveriyle çalışan personellerden pide ustası Cengiz Keskin, ekmek ihtiyacını karşıladıkları fırında vatandaşlara Samsun usulü Ramazan pidesi yaptı. Pideler iftar sofraları için sıcak yemeğin yanında afetzede vatandaşlara dağıtıldı.

Ramazan Pideleri Afetzedeler İçin Yapıldı

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle bölgede bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Kahramanmaraş kent merkezindeki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi alanında her gün iftar ve sahurda 5 bin depremzedeye sıcak yemek ve kahvaltılık dağıtan Samsun Anakent A.Ş. çalışanları afetzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için özveriyle görev yapıyor. Samsun Anakent A.Ş. personeli pide ustası Cengiz Keskin, deprem bölgesinde bulunan ekmek ihtiyacını karşıladıkları fırında vatandaşlara Samsun usulü Ramazan pidesi yaptı. Sıcak yemek yardımı yapılan vatandaşlara ücretsiz verildi.

‘GÖNÜLLÜ OLARAK GELDİM’

Depremzedeler için şehre gönüllü olarak geldiğini ifade eden Cengiz Keskin, “Afetin ikinci gününden itibaren burada görev yapıyorum. Halkımıza iftar ve sahur yemeği veriyoruz. Ayrıca Samsun usulü Ramazan pidesi de yaparak dağıtmak istedim. İşletmeci ağabeyimizin fırınında pide yapıyorum. Samsun’da halkımıza pideyi nasıl tattırıyorsak burada aynı lezzeti sunuyorum. Burada olmaktan ve hizmet etmekten dolayı çok memnunum” şeklinde konuştu. 

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Her gün vatandaşlara ücretsiz ekmek dağıtan 4 çocuk babası fırın işletmecisi Hasan Akkuş, “Akrabalarım ve arkadaşlarım depremde vefat etti. Artık dünya malında gözüm yok. Hayata sıfırdan başlamış gibi hareket ediyorum. Çünkü Allah bana eşimi, çocuklarımı ailemi bağışladı. Bundan büyük hazinem yok. Koca yürekli çalışanlarını buraya gönderen Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne şükranlarımı sunuyorum. Halkıma ‘Ramazan Pidesi’ çıkarmak isteyen personele kapımızı açmışız çok mu? Hizmetlerinin karşısında bu desteğimiz hiçbir şey. Belediyenin tüm koca yürekli insanlarından Allah razı olsun”dedi.

AdminAdmin