İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 17-02-2023 14:45

“Saklı Cennet’in Uzungöl Gibi Beton Yığını Yapılmasına Müsaade Etmeyeceğiz”

BBP MKYK Üyesi Erdal Avcı, Samsun'un Ayvacık ilçesi baraj gölünde yapımına başlanan turizm tesisi ile ilgili doldurma işlemi yapılmasına tepki göstererek, "Saklı Cennetimiz Ayvacık'ı, Uzungöl'deki gibi beton yığınına çevrilmesine asla müsaade etmeyeceğiz "dedi.

“Saklı Cennet’in Uzungöl Gibi Beton Yığını Yapılmasına Müsaade Etmeyeceğiz”

Büyük Birlik Partisi(BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK) Üyesi ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Ayvacık ilçesinde baraj gölü kenarında yapımına başlanan turizm tesisi ile ilgili yapılan doldurma işlemine tepki gösterdi. 

Avcı, "Ayvacık ilçesi Sahilköy Mahallesi'nde gelişi güzel baraj gölü doldurularak rant sağlanmaktadır. İlçemizin göle kıyı olan mahallelerinde herhangi bir vatandaşımız bir el arabası göle toprak dökse cezai işlem uygulanıyor ama bir işadamı tarafından göl gelişi güzel tamamen kıyı kenar çizgisi kanununa, inşaat ruhsatı kanununa ve çevre kanununa aykırı olarak doldurulmaya devam ediliyor. DSİ'nin ilçe belediyesine gönderdiği ucu açık yazı, tabiri caizse DSİ Bölge Müdürlüğü'nün işi Ayvacık Belediyesi'nin üzerine yıkma işidir.

Elbetteki ilçemizin gelişmesi, iç ve dış turizme açılması için 7'den 70'e bütün Ayvacıklılar gelen ve gelecek olan yatırımcıların önünü açmak için elinden geleni yapmaktadırlar. Ama hiçbir Ayvacıklı bu güzide ilçemizi saklı cennetimizi  Trabzon'daki Uzungöl misali beton yığınlarına çevrilmesine müsaade etmeyecektir. Ben yaptım oldu bitti ile yatırım yapmak isteyenlere de Ayvacık kapısını kapatacaktır "ifadelerini kullandı. 

Avcı, baraj gölü kenarına doldurularak yapılan turizm tesisine tepki gösterdi. Avcı, DSİ'nin uygunluk raporunu ise eleştirdi.

 

AdminAdmin