SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 24-12-2023 15:44

Samsun İtfaiyesi Yeni Ekipmanlarla Daha Da Güçlendi

Samsun Büyükşehir Belediyesi olası doğal afetlerde daha hızlı ve etkili müdahalede bulunulması için İtfaiye Teşkilatı’nın teknik altyapısını güçlendirdi. Bünyesine kazandırdığı son teknolojiyi içeren yeni ekipmanlar ile birlikte Samsun İtfaiyesi gücüne güç kattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İtfaiyemizin teknik donanımını son teknolojiyi içeren ekipmanlarla artırarak ekibimizi olası her durum için daha güçlü ve hazırlıklı hale getiriyoruz” dedi.

Samsun İtfaiyesi Yeni Ekipmanlarla Daha Da Güçlendi

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı her türlü doğal afet durumunda daha hızlı ve etkili müdahalede bulunmak için İtfaiye Teşkilatı’nın teknik altyapısı daha güçlü hale getiriyor. Bünyesine kazandırdığı yeni ekipmanlarla birlikte Samsun İtfaiyesi olası doğal afetlerde yaşanabilecek durumlara daha kapsamlı ve etkin müdahale edebilecek güce sahip oldu. Yeni ekipmanlar arasında hızlı ve etkili yangın söndürme yeteneklerine sahip yangın söndürme araçları, güvenli kurtarma operasyonları için özel olarak tasarlanmış ekipmanlar da yer alıyor.

‘GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTIK’

Alınan yeni ekipmanlarla Samsun İtfaiyesi’nin gücüne güç kattığını belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Falcıoğlu, “Başta şehrimiz olmak üzere ülkemizde meydana gelebilecek olası acil durumlara karşı daha hazırlıklı hale getirmek ve vatandaşlarımızın güvenliğini en üst düzeyde tutmak için bu yeni ekipmanları satın aldık. Alınan ekipmanlar arasında 10 adet jeneratör, 17 adet dalgıç pompası, kaldırma yastıkları, kapı patlatma aparatları, demir kırıcı hilte, ayırıcı, kombi kesici, ram gibi birçok müdahale ve kurtarma ekipmanı yer alıyor. Teknolojiyi yakından takip ederek ekiplerimizin son yeniliklere ayak uydurmasını sağlıyoruz. Yeni araç gereç ekiplerin daha hızlı, daha güvenli ve daha etkili müdahale imkanı tanıyacak” diye konuştu.

‘HER DURUM İÇİN DAHA GÜÇLÜ DAHA HAZIR’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İtfaiye ekiplerinin doğal afetlerde gerek Samsun’da gerek ihtiyaç dahilinde başka illerde büyük bir özveri, gayret ve cesaretle görev yaptıklarını belirterek “Samsun İtfaiyesi gerek deneyimli kadrosu, gerek teknik ekipmanları, gerek güçlü teşkilat yapısıyla çok ileri bir noktada. Kentimizin dört bir noktasında İtfaiye teşkilatımız konuşlanmış durumda ve başarıyla ekiplerimiz görevlerini yerine getirmeye devam ediyorlar. Bu noktada Samsun İtfaiyesi’nin daha güçlü hale getirilmesi için son 4,5 yılda önemli adımlar attık. Son olarak aldığımız yeni ekipmanlarla birlikte İtfaiyemizin teknik altyapısını güçlendirdik. Her türlü afet durumuna karşı ekiplerimi her zaman hazır haldeler. Bunun ne kadar önemli olduğunu ülkemizde 6 Şubatta meydana gelen deprem felaketinde bir kere daha gördük. Samsun İtfaiyemiz deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarında ilk andan itibaren aktif olarak yer aldılar ve birçok vatandaşımızı enkaz altından kurtardılar. Teşkilatımızın daha da güçlenmesi amacıyla tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Meydana gelebilecek afet gibi olası acil durumlara karşı hazırlıklı olmak adına teknolojik yeniliklere yatırım yapıyoruz. İtfaiyemizin teknik donanımını son teknolojiyi içeren ekipmanlarla artırarak ekibimizi olası her durum için daha güçlü ve hazırlıklı hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.

AdminAdmin