SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 13-07-2023 17:09

Samsun’da Yeşil Alan Sayısı Artıyor

Samsun'da yeşil alanları artırmak için çalışmalarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Baruthane Mahallesi’nde inşa ettiği Spor Parkı, kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldı. Park, açıldığı andan itibaren 7'den 70'e herkesin de uğrak yeri haline geldi.

Samsun’da Yeşil Alan Sayısı Artıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi hem şehircilik hem de kent estetiği alanında yaptığı çalışmalarla kente değer katmaya devam ediyor. Her alanda yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Park, Bahçeler Dairesi Başkanlığı park, yeşil alan ve mesire alanı gibi sosyal yaşam alanlarının sayılarını da her geçen gün arttırarak ‘yeşil seferberliğini' sürdürüyor. Bu amaçla İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi'nde 6 bin 100 metrekare alan üzerinde Spor Parkı inşa eden Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını tamamladı. 75 oyun ve fitness grubu, 15 kamelya, 13 bank, 260 metre yürüyüş parkurundan oluşan Spor Parkı 7'den 70'e herkesin de beğenisini kazandı. Parka ayrıca 250 ağaç ve 2 bin süs bitkisi dikildi. Park, sadece spor yapmak için değil aynı zamanda sosyalleşmek, doğayla iç içe keyifli vakit geçirmek isteyenler için de ideal bir ortam sağlıyor.

Her yaştan insanın spor yapıp, eğlenip, dinleneceği, güzel zaman geçireceği bir park inşa ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok kısa zamanda projemizi bitirerek parkı vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Baruthane, Kalkanca ve Karasamsun Mahalleleri’ndeki tüm vatandaşlarımız bu park sayesinde hem nefes alabilecek hem de spor yapabilecekler. Yürüyüş yollarımız, çocuk oyun alanlarımız, aileler için piknik yapma yerlerimiz var. Bu bölgeye çok güzel bir dokunuş oldu. İnsanlara doğada yaşıyor hissi veren bir çalışma oldu. Hemşerilerimize ve şehrimize hayırlı olsun" dedi.

AdminAdmin