SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 01-09-2022 15:16

SAMÜ Rektörü Aydın’dan TEKNOFEST Açıklaması

TEKNOFEST Karadeniz’de Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin standını ziyaret eden Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in göreve geldikten sonra kentte bir dönüşüm uygulamaya başladığını belirterek, “Sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve teknolojiye geçiş üzerinden bir dönüşüm. TEKNOFEST’ te onu tamamladı gibime geliyor” dedi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, müthiş bir ilgi ve heyecan olduğunu belirterek TEKNOFEST’ in amacına ulaştığını ifade etti.

SAMÜ Rektörü Aydın’dan TEKNOFEST Açıklaması

TEKNOFEST Karadeniz’de Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin standını ziyaret eden SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, TEKNOFEST sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında övgü dolu cümleler kurdu.  SBB TV YouTube kanalına konuşarak, TEKNOFEST Karadeniz’in Samsun’da yapılıyor olmasını bir hayalin gerçeğe dönüşmesi olarak baktığını belirten Prof. Dr. Aydın, “Biz aslında hep birlikte yola çıktığımızda acaba Karadeniz’de TEKNOFEST olur mu? Acaba Samsun’da TEKNOFEST olur mu?’ diye şüphe vardı. Ama o şüphelere çok aldırmadık. Ekiple beraber Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla tüm arkadaşlarımızla ve milletvekillerimizle bu uğurda yoğun bir kampanya yürüttük ve bu TEKNOFEST’ in Samsun merkezli olarak yapılmasını sağladık. Bundan sonra da paydaşların, gerek valiliğin gerek büyükşehir belediyesinin yaptığı fiziki çalışmalar, üniversitelerin ve tüm paydaşların yaptığı bilimsel çalışmalar bu TEKNOFEST’ i bu hale getirdi. Müthiş bir kalabalık var. Müthiş bir ambiyans var. Müthiş bir heyecan var insanlarda. Aslında bu ülkenin yarınlarının güvende olduğunu, yarınlarının teminat altında olduğunu bize ortaya koyuyor” dedi.

‘HER ŞEY HAYAL KURMAKLA BAŞLAR’

Her şeyin hayal kurmakla başladığını dile getiren Prof. Dr. Aydın, “Çocuklarımız da, gençlerimiz de kurdukları hayalleri önce burada kendi imkanlarıyla ürüne dönüştürüyorlar. Bu ürünler her geçen gün artarak devam edecek ve ülkemizin savunma sanayiinde, teknolojisinde, eğitim teknolojilerinde, iklim olaylarında, sürdürülebilirlikte ülkemizin çok daha iyi bir yere geleceğinden hiçbir şekilde şüphemiz yok. Bu heyecan ve ambiyans oldukça, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, her nerede insan unsuru bir şey yapılıyorsa bizim gençlerimiz onun çok daha iyisini yaparlar. Tabi daha mükemmelini Allah yapar ama kulun yaptığı insanın yaptığı her şeyi artık yapabilecek seviyeye geldik. Alanda gördüğünüz Bayraktar TB2, Akıncı, Gökbey, milli olarak üretilen araçlarımızı gördünüz aslında bu her şeyi ifade ediyor” diye konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE TEKNOLOJİYE GEÇİŞ DÖNÜŞÜMÜ

TEKNOFEST süreci ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile ilgili övgü dolu cümlelerle bahseden Prof. Dr. Aydın, “Bir noktayı daha ifade edeyim. Aslında başkanımız göreve geldikten sonra Samsun’a bir dönüşüm uygulamaya başladı. Sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve teknolojiye geçiş üzerinden bir dönüşüm. TEKNOFEST’te onu tamamladı gibime geliyor. Dolayısıyla TEKNOFEST’in Samsun’a gelmesi aslında ne kadar doğru ve isabetli kararlar şehirde alındığını da bize gösterdi. Bunu görmekten de oldukça mutlu olduğumu ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘MÜTHİŞ BİR İLGİ, MÜTHİŞ BİR HEYECAN, MÜTHİŞ BİR AMBİYANS VAR’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de şunları söyledi:

“TEKNOFEST’in Samsun’da yapılmasına karar verildiğinde hem İstanbul hem Gaziantep’te ben gidememiştim. Ama iyi bir inceledik. Burada daha iyisini yapabilmek için. T3 Vakfı, Selçuk Bey ve ekibi geldiler bu alanı tespit ettik. Neler yapılacağına karar verdik ve bu güne kadar geldik. Yoğun bir tempoda çalıştık. Milletvekillerimiz, valiliğimiz, üniversitelerimiz, bütün kurum ve kuruluşlar, ilçe belediyelerimiz herkesin katkısı oldu. Geldim gördüm ki açılışta doğrusu biz de şaşırdık. Müthiş bir ilgi, müthiş bir heyecan, müthiş bir ambiyans alanın tamamında. İnsanlar çocuklarıyla, ailesiyle beraber burada. Çok önemli bir festival olmuş oldu.”

‘TEKNOFEST AMACINA ULAŞTI

Başkan Demir, TEKNOFEST’in amacına ulaştığını 600 bin gencin bu iş için proje yazdığını dile getirerek, “Samsun Üniversitemiz, Ondokuz Mayıs Üniversitemiz bu alanda çok önemli. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çok mutluyum. Birçok programlarda bulundum, birçok gelişmelere imza attık birçok çalışmalar yaptık ama bu bambaşka. Bunun yeri ayrı çok duygulandığımı ifade etmek istiyorum. Şehrin bunu bu kadar bekliyor olması, şehrin bu kadar katılması ve benimsemesi, bunun ne anlam ifade ettiğini kavraması açısından çok önemli” diye konuştu.

AdminAdmin