SİYASET
Giriş Tarihi : 16-03-2024 12:18

Sandıkcı’dan O Olayla Alakalı Açıklama

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Ersin Sandıkcı, geçtiğimiz günlerde bağımsız adayın aracına saldırı yapıldığına ilişkin haberlerle alakalı bir açıklama yaparak “Aynı aracın 5 dakika içersin de 4 kez aynı aracın aynı bölgeden kasıtlı olarak geçirilmesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşanmıştır” dedi.

Sandıkcı’dan O Olayla Alakalı Açıklama

Aynı aracın 5 dakika içerisinde 4 kez seçim çalışması yaptıkları bölgeden kasıtlı olarak geçtiğini dile getiren AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Ersin Sandıkcı, “Bazı sosyal medya hesaplarında, Çarşamba’da bir Belediye Başkan adayının seçim aracına saldırı yapıldığı şeklindeki yanlış bilgi içeren haber ve yorumları büyük bir üzüntüyle takip etmekteyiz.

Şunu öncelikle belirtmeliyiz ki Türkiye demokrasi kültürü yerleşik bir ülkedir. Seçimler Türkiye de bugüne kadar büyük bir sükunetle geçmiş ve büyük bir sükunetle de geçecektir.

AK Parti’nin Türkiye deki tüm teşkilatları ağırbaşlılığını, vakurluğunu hiçbir zaman hiçbir tahrik karşısında kaybetmemiş ve kaybetmeyecektir. Söz konusu sosyal medya sitelerinde paylaşılan haberde yaşanan olay şudur:

Belediye Başkan adayımızın esnaf ziyareti yaptığı Abdullah Paşa Meydanı civarında söz konusu olaya ilişkin anons aracının yüksek sesle müzik açarak defalarca olay yerinden geçmesi üzerine nazik bir şekilde kendisi uyarılmaya çalışılmış, bu yaptığının etik değerler açısından, centilmenlik açısından hoş olmadığı ifade edilmeye çalışılmıştır. Ancak söz konusu tavrın anlayışla düzeltilmesi yerine, artırılarak devam etmesi, müziğin sesinin sürekli açılarak, tam 5 dakika içersin de 4 kez aynı aracın aynı bölgeden kasıtlı olarak geçirilmesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşanmıştır. Haber ve yorumlarda belirtildiği gibi hiçbir arkadaşımız söz konusu araca herhangi bir fiziki müdahalede ya da araçtaki görevlilere herhangi bir fiziki müdahalede bulunmamış, sadece karşılıklı atışma şeklinde cereyan eden bir olay meydana gelmiştir. AK Parti Çarşamba İlçe Teşkilatı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sükûnetini, tahrikler karşısındaki ağırbaşlılığını Sayın Cumhurbaşkanımızın dava arkadaşı olma bilincini ve ağırlığını koruyacak ve seçime kadar da bu çizgisini hiçbir tahrik karşısında bozmayacaktır.

Bu durumdan bir mağduriyet algısı oluşturarak teşkilatımızın haksız yere eleştirilmesi doğru bir davranış biçimi değildir.”

Haber Merkezi

AdminAdmin