SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 13-11-2022 16:30

SASKİ Kanal Görüntüleme Sistemini Yeniledi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kanalizasyon hatlarının içindeki arızaların en kısa zamanda giderilmesi amacıyla 10 yıl önce kurulan Kanal Görüntüleme Sistemini yenileyerek, 2 adet Kanal Görüntüleme Robotu aldıklarını ve sistemi modernize ettiklerini söyledi.

SASKİ Kanal Görüntüleme Sistemini Yeniledi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon hatlarının içerisindeki arızaların giderilmesi amacıyla hizmet veren Kanal Görüntüleme Sistemi, günün teknolojik olanaklarına göre yenilendi.

ARIZALARA EN KISA ZAMANDA MÜDAHALE

2 adet Kanal Görüntüleme Robotu aldıklarını ve sistemi modernize ettiklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kanal Görüntüleme Sistemi ile alınan 2 adet robot sayesinde kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının içerisindeki tıkanıklık, kırık, çatlak, eğim tersliği sorunu tespit ediliyor. Kanal Görüntüleme Robotu sayesinde kanalizasyon içerisindeki arızalar ile tıkanıklıklar görüntülenerek, arızaya en kısa zamanda müdahale ediliyor. Yeni döşenen kanal hatlarının, döşenmesi sırasında doğruluğu ve düzgünlüğü ile yapım aşaması sırasında yapılan hataların önüne geçiliyor" dedi.

KUMANDA İLE UZAKTAN KONTROL

Kanal Görüntüleme Sistemi ile şehrin 17 ilçesine hizmet verdiklerinin altını çizen Başkan Demir, “Kanal Görüntüleme Sistemi, araç üzerine monte edilmiş kumanda kabininde bilgisayarlı sistemle uzaktan kontrol ediliyor. Kanal içerisinde de 150 metre mesafeye kadar hareket edebiliyor. Ayrıca, ittirmeli kamera ve balon sitemi ile de çalışmalar yapıldıktan sonra arıza giderilmektedir" diye konuştu.

AdminAdmin