SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 28-08-2022 14:30

SASKİ’den 3 İlçeye 17 Kilometre İçme Suyu Hattı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu sorunu yaşayan kırsal mahallelerdeki altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Alaçam, Kavak ve Salıpazarı ilçelerinin mahallelerinde içme suyu şebekesi yapımına başlayan SASKİ, toplam 17 kilometre uzunluğunda hat döşeyecek.  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Geçen yıl içme suyu, atık su ve yağmur suyu altyapısı, su deposu, terfi merkezi, dere ıslahı ve fosseptik ile üst yapı imalat programımızı başarıyla tamamlamıştık. Bu yıl da 17 ilçemizdeki iş programımızın önünde gidiyoruz” dedi.

SASKİ’den 3 İlçeye 17 Kilometre İçme Suyu Hattı

17 ilçenin tüm mahallesindeki içme suyu sorunlarına neşter vuran Samsun Büyükşehir Belediyesi, daha temiz bir çevre için mahallelerdeki yatırımlarına devam ediyor. Vatandaşları susuz bırakmamak için altyapı çalışmalarını hızlandıran SASKİ, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon hattı döşüyor. Kırsal mahallelerin içme suyu sorunlarının önemli kısmını çözerek, vatandaşlara kesintisiz içme suyu verebilmek amacıyla eski şebeke hatlarını yeniliyor.

4.6 MİLYONLUK YATIRIM

Yapımı süren yağmur ve içme suyu hatlarını yılsonuna kadar bitirmeyi hedefleyen SASKİ, 3 kırsal mahallede de yeni çalışma başlattı. Alaçam ilçesinin Kadıköy Mahallesi’nde 5 km uzunluğundaki içme suyu hattını yenileyecek ekipler, Kavak ilçesinin Çiğdem Mahallesinde de 5 km içme suyu hattı inşaatı ile 1 adet terfi merkezi yapacak. Yine Salıpazarı ilçesinin Albak Mahallesinde 7 km uzunluğunda içme suyu hattı döşeyerek, 1 adet terfi merkezi ve 1 adet de içme suyu deposu inşa edecek. SASKİ, tüm bu yatırımlar için 4.6 milyon TL harcayacak.

ÇALIŞMALAR PROGRAMIN ÖNÜNDE GİDİYOR

SASKİ’nin ilçelerdeki altyapı yatırımlarını değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çalışmaların planlı ve programlı şekilde devam ettiğini söyledi. İş makinelerinin ilçelerde kontak kapatmadan şebeke hattı döşemeyi ve yenilemeyi sürdürdüğünü ifade eden Başkan Demir, "Vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıp konforlu yaşam sürmeleri amacıyla yerin altını yeniden inşa ediyoruz. Susuz mahalle bırakmayacağımıza ilişkin verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirerek yolumuza devam ediyoruz. Bir taraftan yeni hatlar imal ederken bir taraftan da ömrünü doldurmuş şebeke borularını yeniliyoruz. 2021 yılında içme suyu, atık su ve yağmur suyu altyapısı, su deposu, terfi merkezi, dere ıslahı ve fosseptik ile üst yapı imalat programımızı başarıyla tamamlamıştık. 2022 yılına ilişkin 17 ilçemizdeki iş programımızın önünde gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin