İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 25-08-2022 19:45

Şehit Pilot Anısına Çarşamba’ya Getirilen Savaş Uçağı Alana Yerleştirildi

2012 yılında eğitim uçuşunda şehit olan Çarşambalı Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer anısına ilçeye getirilen F4 tipi savaş uçağı karadan yürütülerek Gülhane Parkı yanında yapılan Açık Hava Bilim Parkı’nda bulunan yerine yerleştirildi.

Şehit Pilot Anısına Çarşamba’ya Getirilen Savaş Uçağı Alana Yerleştirildi

Oğlunun şehadetinden 5 yıl sonra vefat eden şehidin annesi Hatice Özer, vefatından önce oğlunun anısını yaşatabilmek için ilçede savaş uçağı sergilenmesi isteği neticesinde Çarşambalı Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer adına Türk Hava Kuvvetleri tarafından hediye edilen F4 tipi savaş uçağı Açık Hava Bilim Parkı’nda bulunan yerine yerleştirilirken programda konuşan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Şehidimizin annesinin son isteği oğlunun adının ilçede yaşatılmasıydı. Şehidimizin annesi bu anı göremedi ancak şehidimizin babası gördü. Ben bu uçağın ilçeye getirilerek sergilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Yıldırım’ın ardından söz alan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise şunları söyledi:

“Şehidimizin kullandığı uçağın benzeri Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından şehidimizin anısına ilçemize hediye edildi. Şehidimizin rahmetli annesinin de böyle bir arzusu vardı, göremedi ama isteği yerine geldi. 2 Ağustos tarihinde 3 tır ile ilçemize gelen F4 savaş uçağının montajı Abdullahpaşa Meydanı’nda montajı tamamlandıktan sonra bugün uçağımızı karadan vatandaşlarımızla iterek sergileneceği alana getirdik ve vinç yardımı ile Açık Hava Bilim Parkımızdaki yerine yerleştirdik. Bu uçak ile hem şehidimizin adını ilçemizde yaşatmış olacağız. Ben bu projede emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Uçağın sergileneceği alana yerleştirilmesi programına Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, protokol üyeleri, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin