SİYASET
Giriş Tarihi : 22-11-2023 16:29

Şenol Kul Aday Adaylığını Açıkladı

Terme Belediyesi Eski Belediye Başkanı Şenol Kul, AK Parti Terme İlçe Binası’nda aday adaylık başvurusunu gerçekleştirerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Şenol Kul Aday Adaylığını Açıkladı

Terme Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Kul, “Bu bir hizmet yarışıdır. Partimizde zaten mevcut bir Belediye Başkanımız var. Ancak bir aday değişikliği olursa bizde bu hizmette varız dedik. Biz hizmet yarışı için bunu yapıyoruz. Yoksa kimseyle bir sorunum yok. Hizmet yarışında bende varım dedim. Nasip olursa elimizden geleni yapacağız. Bize güvenenleri kesinlikle mahcup etmeyeceğiz. Sorumluluğumuzu bileceğiz ve ona göre çalışacağız. Ben hayırlısı ise olsun diyor ve sizden destek ve dua istiyorum. Bir insanın bir makama gelirken değil giderken bıraktığı iz çok önemlidir. Makam insanlara güç verir, ama makamı bırakırken insanların gönlünde yer edinebiliyorsanız en önemli makam o makamdır. Ben o makama gönül verdim. Yunus Emre’nin dediği gibi; ‘Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için, gönüller yıkmaya değil gönüller yapmaya geldik’. Toplumda insanların gönlünde yer edebilmiş olmanın mutluluğuyla görüyorum ki bu talebe karşılık vermemiz gerekti. İnsanın yaşamı niyetle nasip çizgisi üzerindedir. Allah niyetimizi salih, nasibimizi hayırlı etsin” şeklinde konuştu.

BİZE DÜŞEN SORUMLULUK TERME’Yİ HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEKTİR

Terme Belediyesi Belediye Başkan Aday Adayı Kul sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ben, kimseye karşı, kimseye rağmen ya da birileri için değil Terme’nin geleceği için aday adayı oldum. Bütün yatırımlarımı Terme’ye yaptım, Terme’deyim ve Terme’de olacağım. Bize düşen sorumluluk Terme’yi hak ettiği yere getirmektir. Ben öncelikle kurulduğu günden bugüne kadar Terme Belediyesi’ne başkanlık yapmış olan belediye başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Partimizin kurulduğu günden beri emeği geçen herkese de teşekkür etmek istiyorum. Biz geçmişe saygı duyacağız, ama geçmişte takılıp kalmayacağız. Terme’de biz birlik beraberliği sağlayamadığımız sürece sadece kişileri konuşuruz. Terme’nin ihtiyacı olan şey kişileri konuşmak değil projeleri konuşmak, gelecek vizyonunu konuşmaktır.”

BİRLİK BERABERLİK OLMALIYIZ

Birlik beraberlikle Terme’yi hak ettiği yere getirebileceklerini dile getiren Terme Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Kul, “Terme’nin, sadece Terme Belediyesi’nin imkanları ile bir üst lige çıkma imkanı kalmadı. Burada yapmamız gereken hep beraber hem ilçede birlik beraberliği sağlamak ve ben inanıyorum Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, belediyecilikteki duayenimiz ve Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Mehmet Muş Bakanımız, Milletvekillerimiz Ersan Aksu ve Orhan Kırcalı olmadan biz Terme’yi biz bir yere uçuramayız. Benim anlattığım yol yapmak falan değil. Bir ilçenin sınıf atlayabilmesi için prestij projelerine ihtiyacı var. Ben 15 yıl üniversitede hocalık yaptım, rehberlik yaptım, 10 yıl belediye başkanlığı yaptım, 10 yıl Belediyeler Birliği’ni Avrupa’da temsil ettim. Rehberlik yapmamdan ötürü dünyanın 75 ülkesinde bulundum ve nerede şehircilik nasıl yapılıyor bunları çok iyi biliyorum. Eğer fırsatımı olursa Terme’nin durumunu daha iyi hale getirmek değil Samsun’un gülen yüzü haline getirip Karadeniz’in parlayan yıldızı haline getirmek için çabalayacağız. Bir turizmci olarak söylüyorum; Karadeniz’de turizme en uygun ilçe Terme’dir. Kendimi de katarak söylüyorum; sorun Terme’de değil Termeli’dedir. İnşallah Terme hak ettiği yere gelir. Ben buna inanmasam bu işe hiçbir şekilde müdahil olmazdım. Bu bir bayrak yarışıdır ve tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Biz geldiğimiz görevde başarılı olamayacaksak da Allah bize nasip etmesin. Bundan sonrası siz Termeli hemşehrilerimizin, partimizin bileceği bir iştir. Herhangi bir arkadaşımız aday gösterilirse de onların emrindeyim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kul’un adaylık başvurusu ve basın açıklamasına coşkulu bir kalabalık katılarak destek verdi.

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin