SİYASET
Giriş Tarihi : 15-01-2024 12:39   Güncelleme : 15-01-2024 13:32

Seven’den ‘Jehezkel’ Tepkisi

Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven, Bitexen Antalyaspor-Trabzonspor karşılaşmasının 81. dakikasında Trabzonzpor ağlarını havalandıran Bitexen Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel’in İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamı destekleyen hareketine tepki gösterdi.

Seven’den ‘Jehezkel’ Tepkisi

Konu ile alakalı olarak açıklama yapan Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven, “Bitexen Antalyaspor'un terör devleti israil asıllı futbolcusunun atılan gol sonrası soykırım propagandası yapmasını şiddetle kınıyor, Antalyaspor’u aldığı karar ile alakalı tebrik ediyorum.

Antalyaspor’un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel’i bugüne kadar kimse gündeme getirmedi. Gazze’de yaşananlarla onun buradaki varlığını birlikte konuşmadı. Ancak o bu milletin Filistin-Gazze hassasiyetiyle, bugüne kadar katledilen binlerce insanın ölümüyle dalga geçer gibi elindeki soykırıma destek veren görselleri kullanarak sözde gol sevinci yaşadı.

Bu tam anlamıyla bir provokasyondur. Nefret suçudur. Antalyaspor’un kendisini kadro dışı bırakması yerinde bir karardır ama yeterli değildir. Geri gönderilmesi sonucu asla ödül gibi tazminat falan ödenmemelidir. Gereken her türlü hukuki süreç takip edilerek gereği yapılmalıdır.”

Trabzonspor maçında attığı golün ardından İsrail’in Filistin'e yönelik saldırılarını destekleyici bileğindeki yazıyı kameralara gösteren ve sonrasında gözaltına alınan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AdminAdmin