SİYASET
Giriş Tarihi : 03-04-2024 13:59

Seven’den Seçim Değerlendirmesi

Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi ile alakalı değerlendirmede bulundu.

Seven’den Seçim Değerlendirmesi

Seçimlerle alakalı açıklama yapan Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Seçim sonuçlarının Çarşamba ilçemiz, ilimiz, ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Seçilen belediye başkanımızı meclis üyesi adayı arkadaşlarımızı tebrik eder, ilçemize hayırlı işlerde öncü olmalarını, başarılı olmalarını gönülden arzularım.

Ayrıca birçok mahallemizde yeni seçilen ve de güven tazeleyen muhtarlarımızı da tebrik eder başarılar dilerim.

Saadet Partisi ilçe teşkilatımızın olarak ilçemizde adayımızı kamuoyuna duyurarak sahaya indik çalışmalarımızı canla başla yapmaya çalıştık, ziyaretlerimizle mesajlarımızı ulaştırmaya, hemşehrilerimizi dinlemeye gayret gösterdik. Bu çalışmalarımızı yürüttüğümüz başta adayımızı Zekai Adem Sapancı,  meclis üyesi adayı kardeşlerimiz ve gönüldaşlarımızdan oluşan ekibimiz samimiyetle gayret gösterdiler her birine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm zorluklara, imkansızlıklar rağmen dava şuurundan ödün vermeden disiplinli ve organize biçimde sahada oldular Allah razı olsun kendilerinden.

Sonuç olarak parti taban oyumuzu muhafaza ederek, Milli Görüş prensiplerimizin halkımıza ulaştırmanın, görevimizi küçük eksikliklere rağmen genel manada yapmanın manevi rahatlığı içerisindeyiz. Bu çalışmalarımızın milletimize duyurulmasında siz basınımıza da teşekkürlerimi arz ediyorum.

Seçim sonuçlarını kısaca özetleyecek olursak yerelde ve genelde birçok net mesajların olduğunu hep beraber gördük.

Şöyle ki;

İlçemizde belediyelerde çok farklı seçeneklerin, bir siyasi parti belediye başkan adayına, belediye meclisi adaylarında farklı parti adayına, büyük şehirde farklı adaya,

Veya ilçe belediye başkan adayından kat kat fazlası belediye meclisi adaylarında tercih hakkını kullanarak bilinçli bir metod denenmiş. Aynı durum bizde de gözlemlenmiştir. Bunun bir faktörü de ilçemizde alışıla gelinilenin aksine bu dönem bağımsız adayında oluşudur.

Bize gelince yukarıda da belirttiğimiz gibi parti taban oyumuzu muhafaza edebilmişiz. Buna ek katamamanın sebeplerini biz irdeleyip sebeplerini ve tedbirlerini en kısa zamanda belirleyerek kaldığımız yerden aynı inanç ve azimle haydi yeniden Bismillah diyerek başlayacak ve ilk adımını bir kaç gün içinde yapacağımız toplantılarımız ile atacağız.

Seçimlerin sonucu ülke genelinde ise kutuplaşmanın artık ülkeye kâr değil zarar verdiğini, yıllardır güçlü destek verilen iktidar ve bileşenlerinin ülkeyi maddi ve manevi sıkıntılara soktuğunu 50 yıla yakın zamandır ana muhalefete verilmeyen desteğini bu sefer esirmeyerek göstermiştir. Burada emeklilerin pozisyonu büyük faktörlerden birisi olmuştur.

Genel Merkezimiz de önümüzdeki günlerde seçimin geniş kapsamlı bir değerlendirmesini yaparak kamuoyu ile paylaşılacağını duyurmuştur.

Bu aşamada seçim neticelerinin bir kez daha ilçemize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyor, saygılar sunarım.”

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin