Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Havza Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda Havza ilçesinde bir lisede Motorlu Taşıtlar Sınavına giren bir şahsın, gizli elektronik düzeneğe sahip kopya sistemiyle sınava katıldığı tespit edildi.
Şahsın üzerindeki düzeneği sınav anında uzaktan yöneten ikinci kişi ise okul yakınındaki bir araç içinde yakalandı. Sınav sırasında suçüstü yakalanan iki şahıs gözaltına alındı.
Şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 3 adet casus kulaklık, 2 adet kulaklık düzeneği, 2 adet yaka kamerası, 2 adet SIM kartlı verici, 2 adet Wi-Fi internet paylaşım cihazı, 2 adet cep telefonu, 1 adet kulaklık pili, 1 adet makas, 1 adet elektrik bandı, 1 adet sargı bezi (vücuda cihaz sabitlemek için), 2 adet şarj kablosu, 1 adet kese (boyuna cihaz takmak amacıyla), 1 adet şarj başlığı, 2 adet cımbız ve 6 adet SIM kart ele geçirildi.
Soruşturma sürdürülüyor.
HABER MERKEZİ