İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 05-10-2022 16:15

Sitenin Doğalgaz-Kömür Görüşmeleri Mahkemelik Oldu

Çarşamba ilçesi Sarıcalı Mahallesi Sera Sokak üzerinde yer alan Site 2000’de site sakinlerinin doğalgaza geçiş için yaptıkları görüşmeler mahkemelik oldu.

Sitenin Doğalgaz-Kömür Görüşmeleri Mahkemelik Oldu

Site 2000’nin yapımından bugüne kadar merkezi sistem kömür ile ısınan sitede yönetim ve site sakinlerinin yaptıkları toplantılarda ısınma için bireysel doğalgaza geçiş görüşmeleri 6 site sakininin ısınmada merkezi sistem doğalgaza geçiş istemesi üzerine mahkemelik oldu.

Site yönetimi ve sakinlerinin büyük bölümü sitede mutfak ve banyolarda bireysel olarak kullanılan doğalgazın ısınmada da bireysel olmasını istemesi üzerine site yönetimi tarafından alınan karar merkezi ısınmayı merkezi sistem doğalgaz olarak isteyen 6 site sakini tarafından mahkemeye verildi.

Isınmada bireysel olarak doğalgaza geçiş yapmak isteyen site sakinleri, “Merkezi olarak sitemizin yapımından bugüne kadar merkezi sistem kömür ile ısınıyoruz. Kömür maliyetlerindeki artış ortada, bizlerde kendi ekonomimizi düşünmek zorundayız. Bu nedenle bireysel olarak doğalgaza geçiş yapmak istiyoruz, fakat sitemizdeki 6 site sakini buna karşı çıkıyor, bireysel değil merkezi sistem olarak doğalgaz istiyor ve bazı daire sahipleri sitede bile yaşamıyor. Kanuni olarak tüm kat maliklerinin oy birliği ile bireysel olarak doğalgaza geçebiliyoruz. 135 daire olan sitemizde 129 daire sakini 6 daire sakini nedeniyle şu anda mağduriyet yaşıyor. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için bir çıkar yol arıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin