İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 03-12-2022 13:38

Tarım Danışmaları İçin Umut Işığı

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Samsun mitingi öncesi tarım danışmanlarının sorunlarını kendisine iletmesinin ardından çözüm için umut ışığı doğdu.

Tarım Danışmaları İçin Umut Işığı

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 20 Kasım'daki mitingi öncesi tarım danışmanları Bahçeli'nin istirahat ettiği oteli ziyaret etmiş ve yaşadıkları sorunların çözümü için destek istemişti.

Bahçeli'nin talimatı ile MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, tarım danışmanlarını Ankara'ya davet etti. 

Tarım danışmanları, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile biraraya gelerek sorunlarını anlattı. Grup Başkanvekili Akçay tarım danışmanlarını tek tek dinledi. Tarım danışmanları aylık 3 bin 800 lira maaşları olduğunu, ülke genelindeki Ziraat Odaları'nın maaşları asgari ücrete tamamlayamayacakları için 5 Aralık'tan itibaren 1000 kişiye yakın tarım danışmanın işsiz kalacağını anlattı. MHP'li Akçay, tarım danışmanlarının bir statüsünün olmadığını, arafta kaldıklarını, 3 bin 800 TL'nin kabul edilemez bir ücret olduğunu ve konuyu tekrar Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile görüşeceğini söyledi. Tarım danışmanları, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Grup Başkanvekili Erkan Akçay'a teşekkür ederek Onur Anıtı hediye etti. 

Tarım Danışmanları daha sonra Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından parti genel merkezinde kabul edildi. Tarım danışmanlarını her zaman her platformda özlük hakları ve kadroları için gündeminde tutan Destici, 2023 yılı desteklemesine konulan 72 bin TL ücretle hiçbir Ziraat Odası'nın, Birliğin ve serbest çalışanın bu ücretle çalıştırılamayacağına işaret etti. Ziyaretlerde, BBP MKYK Üyesi ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı'da hazır bulundu. 

Ziyaretler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan BBP MKYK Üyesi ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, tarım danışmanlarının özlük haklarının güvence altına alınması gerektiğini belirterek, "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği  144 bin TL olması gerekiyor. 72 bin TL  olan 2023 yılı desteklemesinden SSK gideri düştükten sonra her bir tarım danışmanının eline 3 bin 800 TL geçiyor. Bu kabul edilemez bir rakam. Çünkü bu insanlar, teknik kalifiye personel durumunda. Eğer rakam 2023 yılı için en az 144 bin TL olmadığı takdirde 1223 tarım danışmanı 5 Aralık'tan sonra işsiz kalacak. Örneğin asgari ücret 2023 yılında 8 bin TL olacağı öngörüldüğünde,  her Ziraat Odası ve Birliğin her ay 4 bin 200 TL ek ücret ödemesi gerekiyor. Ziraat Odaları'nın durumu ortada. Odaların yada birliklerin asgari ücrete tamamlamaları çok zor olacak "dedi. Avcı, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye, Grup Başkanvekili Erkan Akçay'a, BBP Lideri Mustafa Destici'ye tarım danışmanlarını dinledikleri için teşekkür etti. 

AdminAdmin