İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 23-01-2023 18:53

Terme Çayı Islah Projesi Hız Kazandı

Samsun'un Terme ilçesini sel kabusundan kurtaracak "Terme Çayı Islah Projesi"nde çalışmalar hız kazandı. Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik'le bir araya gelerek, yapılacak çalışmalar hakkında geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Terme Çayı Islah Projesi Hız Kazandı

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Çayı Islah projesinin hız kazandığını müjdeleyerek, şehir merkezinde çayın genişliğini 40 metreden 80 metreye çıkaracak projede son aşamaya gelindiğini söyledi.

ISLAH PROJESİ YAPIM İŞİ EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAK

DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik ve Teknik heyetini Terme'de ağırlayan Başkan Kılıç, "İlçemizi sel kabusundan kurtaracak Terme Çayı Islah Projesi'nin Etüt ve haritalama çalışmaları daha önce tamamlanmıştı. DSİ Bölge Müdürümüz Sayın Köksal Buğra Çelik'le istişarede bulunarak, projeyi hızlandırmak için çaba gösteriyoruz. Şehir merkezimizde Terme Çayı'nın genişliğini 50 metreden 80 metreye genişleterek, çift taraflı kazık sistemli duvarlar yapılacak. Biz Terme Belediyesi olarak, tüm çalışmalarımızı bu plana göre tamamladık. Daha önce etüt ve haritalama çalışmaları tamamlandı. Statik proje çalışmaları devam ediyor.  Projenin yapım çalışmalarına en kısa süre içinde başlanacak. İlçemizde her yağmurda yaşanan sel korkusu artık tarih olacak. Günü birlik değil 50 yıl sonrasını planlayarak, projelerimizi geliştiriyoruz. İlçenin kronikleşmiş sorunlarına neşter vurmak için çalışıyoruz. Göz boyayacak, günü kurtaracak projelerle değil, geleceğimizi kurtaracak projelere enerjimizi harcıyoruz. Islah projesi ile ilçemizin sel sorununu çözeceğiz" dedi.

AdminAdmin