SİYASET
Giriş Tarihi : 22-03-2024 13:10

"Terme Güneye Doğru Planlı Şekilde Büyüyecek"

AK Parti Terme Belediye Başkan adayı Şenol Kul, yapılaşmada kat artışına gitmek yerine şehri güney aksına doğru planlı, programlı ve yatay şekilde büyüterek ilçenin geleceğini şekillendireceklerini açıkladı. Şenol Kul, modern şehircilik anlayışı ile toplumsal gereksinim ve talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm konusunda adımlar atılacağını da belirtti.

Cumhur İttifakı Ak Parti Terme Belediye Başkan adayı Şenol Kul,  büyük bir değişim ve gelişim içinde olan kentin kontrol dışı büyümesini engellemek için günün gereklerine göre yeniden yapılandırmaya yönelik programların devreye alınacağını açıkladı. Terme'nin yapılacak imar çalışmalarıyla güney aksına doğru büyütüleceğini dile getiren Şenol Kul, merkezde sıkışan şehri genişleterek ve yeni dinamikler katarak kentsel yaşam kalitesini artıracaklarını da belirtti.

TERME PLANLI ŞEKİLDE  BÜYÜTÜLECEK

Ak Parti Terme Belediye Başkan adayı Şenol Kul, esnaf ziyaretinin ardından seçim çalışmaları için ziyaret ettiği Bağsaray Mahallesi'nde şehrin değişim ve gelişimine  yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terme'nin artık kabına sığmadığını belirten Şenol Kul, kenti geleceğe hazırlamak için yapılaşmada kat sayısı artışına gitmek yerine şehri güney aksına doğru büyütmeyi planladıklarını söyledi. Terme'nin en büyük projesini planlı, programlı ve bilimsel veriler dikkate alınarak gerçekleştirileceğini ifade eden Şenol Kul,  özellikle belediye, kaymakamlık, jandarma gibi devlet kurumları ile özel kuruluşların  merkezde ve dar bir çerçeve içinde bulunduğunu, bunun da yoğunluklara neden olduğunu belirtti. Yer altına otopark dahi yapılsa bu sorunun giderilemeyeceğinin öngörüldüğünü ve Terme'yi büyütmenin artık şart olduğunu dile getiren Kul, "Şehir genişleyerek büyürse sorunlar da  küçülür" dedi. Kenti doğru, planlı, programlı ve yatay şekilde büyütmeye yönelik planlamalar yapılacağına dikkat çeken Şenol Kul, bu konuda ihtiyaçlar doğrultusunda imar çalışmalarıyla yeni alanların açılacağını belirterek, "Terme'miz hem fiziksel olarak büyüyecek hem de ufku açılacak" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA ADIMLAR ATILACAK

Modern şehircilik anlayışıyla toplumsal gereksinim ve talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm konusunda adımlar atılacağını, marka haline gelen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile ortak çalışma yürüteceklerini de vurgulayan Şenol Kul, "İlçemizde belirlenecek alanlara daha güvenli, kaliteli ve konforlu konutlar yaparak halkımızın ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz " dedi. Kent merkezindeki riskli yapıların tespiti için harekete geçileceğini, plansız ve denetim dışı yapılaşmaya izin verilmeyeceğini de belirten Şenol Kul, meydana gelebilecek olası afetleri göz önünde bulundurarak ‘Acil Eylem Planı’ doğrultusunda uygulamalı eğitim ve tatbikatlar yaparak olumsuzluklara karşı ekiplerin daima hazır tutulacağını da sözlerine ekledi.

AdminAdmin