ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 09-04-2023 13:09

Terme'den Kahramanmaraş'a Gönül Sofrası

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Yüzyılın afeti olarak gösterilen depremlerin merkezi Kahramanmaraş'ta Terme Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında depremden etkilenen vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Terme'den Kahramanmaraş'a Gönül Sofrası

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Belediyesi tarafından Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat ilçesine kurulan iftar çadırında afetzede ailelerle bir araya gelerek birlikte iftarını açtı. Depremzede ailelerle yakından ilgilenen Başkan Kılıç, ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

PERİ TEYZENİN YÜZÜ GÜLDÜ

Kılıç, Kahramanmaraş ziyareti kapsamında ilk olarak, Termeli kadınların el ele vererek, düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle satın aldıkları konteyneri Göksün İlçesi Kızılöz Mahallesi'nde Peri Kaya ve Ailesine teslim etti. Kırsal bölgedeki evi depremden zarar gördüğü için çadırda zor şartlar altında yaşayan Peri Kaya ve ailesine Termeli kadınların selamını ileten Kılıç, "Biz Terme Belediyesi olarak yaklaşık 50 konteyneri  AFAD koordinesinde bölgeye göndermiştik. Bugünde Termeli Kadınlarımızın kendi el emekleri ile satın aldıkları konteyneri Peri Teyzemize ulaştırdık. Ayrıca temin ettiğimiz diğer bir konteynere de aş evinde kullanılmak üzere yetkililere teslim ettik" dedi.

ÇOCUKLARDAN BAŞKAN KILIÇ'A SEVGİ SELİ

Deprem bölgesinde çocuklara yönelik yapılan çalışmalara da eşlik eden Başkan Kılıç çocukların sevgi seli ile karşılandı. Kılıç, "Yaşanan büyük acıya rağmen çocuklarımızın yüzünün yeniden güldüğünü görmek bizleri de mutlu etti. Devletimiz çok güçlü depremin yapısal izlerini siliyor. Bizler de psikolojik izlerini silmek için elimizden gelen desteği veriyoruz. Hem büyüklerin ama özellikle de çocukları yüzünü güldürmek için buradayız. Yüzyılın afetinin yaşandığı ilk zamanlar telefonda görüştüğümüz çocuklarımızı tek tek ziyaret ediyoruz. Yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Onların yüzündeki tebessümü görmek dünyanın en güzel şeyi" diye konuştu.

GÖNÜL SOFRAMIZ AÇIK

Gönül sofralarının afetzedeler için açıldığını ifade eden Başkan Kılıç, "Mübarek Ramazan ayının manevi iklimini bu yıl hüzün içinde yaşıyoruz. Kardeşlik, paylaşma ve dayanışma örneği olarak deprem bölgesindeyiz. Çalışmalarımızı büyük bir hassasiyetle sürdürüyoruz. Kahramanmaraş'ta kurduğumuz gönül soframızda depremzede kardeşlerimizle buluşuyoruz. Bölgede kurduğumuz çadırlarımızda depremden etkilenen vatandaşlarımıza iftar ve sahur yemeği ikram ediyoruz. Yemekleri büyük bir özenle hazırlayıp ikram etmek için hazır hale getiriyoruz. Kardeşlerimiz iftar çadırlarımızda oruçlarını açabildiği gibi, ayrıca kaplarıyla yemek de alabiliyor. Allah tutmuş olduğumuz oruçlarımızı ve yapmış olduğumuz ibadetleri kabul etsin. Rabb'imizin izniyle bu zorlu günleri devlet millet el ele atlatacağız" diye konuştu.

Bölgede çalışan ekiplerden de bilgi alan Başkan Kılıç, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

AdminAdmin