SİYASET
Giriş Tarihi : 09-01-2024 15:46

"Terme'nin 'Kent Müzesi' ve 'Prestij Cadde'si Olacak"

AK Parti Terme Belediye Başkan aday adayı Şenol Kul, çağdaş ve modern bir kent yaratma hedefiyle yola çıktığını bu nedenle ilk etapta ilçeye 'Kent Müzesi' ve  araç trafiğine kapalı 'Prestij Cadde' kazandırılacağını açıkladı.

Samsun'un AK Parti Terme Belediye başkan aday adaylarından Şenol Kul, halk buluşmalarında ilçeye kazandırmak istediği vizyoner projeleri anlattı. Çağdaş ve modern bir kent yaratma hedefiyle yola çıktığını kaydeden Kul, Terme'nin geleceğini ve gelişmesini sağlayacak tüm yenilikçi çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi.

TERME'NİN KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK

Terme'nin kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarılması için 'Kent Müzesi' kurulacağını açıklayan Şenol Kul, bunun artık ihtiyaç haline geldiğini söyledi. Kentin geçmişini tekrar hatırlamaya, hatırlatmaya ve yaşatmaya yönelik müzenin önemine değinen Kul,"Kent müzeleri bulundukları şehrin hem kültürünü yaşatıyor, hem yaşanmışlıkları gözler önüne seriyor, aynı zamanda da kent hafızası görevini üstleniyor. Bu amaçla kültürel mirasın korunması ve güvenle gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak 'Kent Müzesi'nin  kurulması için tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket edeceğiz" dedi.

PRESTİJ CADDE İLÇEYE HAREKET GETİRECEK

AK Parti Terme Belediye Başkan aday adayı Şenol Kul, ilçeye araç trafiğine kapalı, sadece yayaların kullanımında olacak 'Prestij Cadde' de kazandıracaklarını söyledi. peyzaj çalışmalarıyla, ışıklandırmasıyla, kent mobilyaları ile donatılacak caddenin ilçeye hareket getireceğini dile getiren Şenol Kul, "Bu alan  hemşehrilerimin buluşacağı, sohbet edeceği, hoşça vakit geçireceği alışveriş yapabileceği bir yer olacak” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin