İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 25-08-2022 20:58

TMO Fındık Alım Töreni Çarşamba’da Yapıldı

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’nun 2022 fındık alım töreni Çarşamba Şeker Fabrikası depolarında Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın da katılımı ile gerçekleştirildi.

TMO Fındık Alım Töreni Çarşamba’da Yapıldı

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Çarşamba Şeker Fabrikası'nda düzenlenen TMO 2022 Yılı Kabuklu Fındık Alım Dönemi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 2022 tarımsal üretiminin bereketli geçtiğini söyledi.

TMO'nun 10 yıldır fındık alımı yaptığını ve bu yılda depo kapasitelerini artırdıklarını dile getiren Güldal, şunları kaydetti:

"2022 tarımsal üretim dönemi bereketli geçiyor. Toprak Mahsulleri Ofislerini geziyorum. Alım görevlilerimiz sıkı bir şekilde çalışıyor. TMO olarak fındıkta 10 senedir görev alıyoruz. 10 yıldır fındık alan kurumun tecrübesi de artmıştır. 2022 yılının fındık alım kampanyasının başladığı bugünlerde depolama kapasitemize de takviye yaptık. Yine aynı şekilde randevulu sistem ile alıma devam edeceğiz. Üyelerimizin randevularına uyması bizim için önemli. Üreticilerimizden kurutma hassasiyetini çok yükseğe çıkarmalarını istiyoruz. Geçen yıl tam kurumayan fındıkları geri göndermiştik. Bu yıl havalar sıcak gidiyor. Yüzde 6 olan rutubet oranını bu sene yüzde 6 buçuğa çıkardık. Üreticilerimiz geri gitmesin diye. Bugün itibarıyla 11 nokta fındık alımına başladık. Ama 10 gün sonra 50 noktaya ulaşacak."

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ise “TMO'nin fındık alımı, fındık fiyatlarının düşmemesinde önemli. Çiftçimizin ürününün değerlenmesi için sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde takdire değer çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.

TMO Fındık Alım Programı’na Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun Ziraat Odaları Başkanı Hasan Tütüncü, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Aslan Tonyalı, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan ve davetliler katıldı.

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin