İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 29-09-2023 18:14

Üreticiye Ekipman ve Gübre Desteği

Çarşamba ilçesinde Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı(DOKAP), Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile organik üreticilere ‘Samsun İli İçme Suyu Havzaları Çevrelerinin Korunması ve Organik Tarımın Geliştirilmesi’ projesi kapsamında ekipman ve organik gübre dağıtımı gerçekleştirildi.

Üreticiye Ekipman ve Gübre Desteği

Çarşamba ilçesi Ağcagüney Mahallesi’nde düzenlenen programa DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bayır, Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Çarşamba,Salıpazarı, Ayvacık İlçeleri Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır, Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan ve üreticilerin katıldığı programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkış Kanca, proje ile alakalı olarak bilgiler verdi.

2020 yılında projenin başladığını dile getiren DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir ise şunları söyledi:

“3 yıldır Samsun Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde 3 yıldır bu projeyi yürütüyoruz. İçme suyu havzalarımızın korunması adına bu proje büyük önem taşıyor. Üreticilerimize verdiğimiz ekipman ve gübre desteği ile inşallah üreticilerimizin güzel ürünler yetiştireceğine inanıyoruz. Biz DOKAP olarak üreticimize ekipman, gübre ve fide dağıtımlarımızı sürdürüyoruz. Ben hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Programda konuşma gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bayır, “Bu dönemde gerçekten muhteşem bir yatırım atağı yapıyoruz. Altyapıdan, üstyapıya Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin pek çok yatırımı sürüyor. Bunun yanı sıra Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız da 97 bin dekar alanda 40 bin üreticimize tarımsal desteklerini sürdürüyor. Samsun göç veren bir şehir olmaktan çıktı. Bunun içinde üreticilerimizin üretmeye devam etmesi gerekiyor. Gençlerimizin de üretimde rol almasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından üreticilere 400, 600 ve 1.000 litrelik pülverizatör ve organik gübre dağıtımı gerçekleştirilirken, bir fındık bahçesinde de pülverizatörlerin çalışma sistemi uygulamalı olarak gösterildi.

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin