SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 21-09-2023 14:34

“Üreticiyi Küstürmeyelim”

Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı açıklama yaparak fındık üreticisinin küstürülmemesi gerektiğini söyledi.

“Üreticiyi Küstürmeyelim”

Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“TMO’ya fındık veren üretici serbest piyasada oluşan fiyat farkını devletinden talep ediyor. TMO’ya 22 Ağustos tarihinden itibaren fındığını teslim etmiş üretici mağdur olmuştur. Devletimiz tarafından açıklanan rekolte tahmininin özellikle bu yıl tutması mümkün değildir.718 bin ton açıklanan rekoltenin en fazla 500 bin ton civarında gerçekleşmesi beklenmektedir. Fındık fiyatları da bu rekolte tahmini üzerinden açıklanmıştır. Çiftçilerimizin bir kısmı da fındığını devletin şefkatli ellerine teslim etmiştir. Ancak tabiri caizse bu işin kurdu olan Ferrore gibi yabancı firmalar rekoltenin düşük olacağını tespit etmiş ve fındık fiyatları TMO’nun 50 randıman fındık için vermiş olduğu fiyatı 14-15 TL geçmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri’nde dahi fındık fiyatları TMO’nun açıklamış olduğu fiyatın 15 TL üzerindedir.

22 Ağustos 2023 tarihinden itibaren TMO’ya fındık veren üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için TMO fındığını teslim aldığı üreticilerimize aradaki oluşan farkı mutlaka vermeli ve bundan sonraki alımlarda fiyatları güncellemelidir. Aksi takdirde çiftçilerimizin devletine olan güveni zedelenecek ve gelecek yıllarda bu güvensizlik sadece yabancı firmaların işine yarayacaktır.”

AdminAdmin