İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 06-03-2023 11:54

Üretime YEDAŞ Engeli!

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, YEDAŞ tarafından çiftçilere kesilen ağır cezaların üreticinin belini büktüğünü, iptal edilen elektrik bağlantıları nedeniyle de üreticilerin üretim yapamadığını dile getirerek tepki gösterdi.

Üretime YEDAŞ Engeli!

‘Üretici üretemezse aç kalırız’ diyen Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Üreticilerimizin tarım arazilerini sulamak için aldıkları elektrik saatlerini, önceden birkaç tarlasında kullanabiliyorken, her tarla için çiftçiye elektrik saati bulundurma zorunluluğu getiren YEDAŞ, sayaç okuma personeli tarafından kayıtlı olduğu tarlalarda saatleri bulunmayan çiftçiye, kaçak elektrik kullanmadıkları halde kaçak elektrikten tutanak tutulup binlerce lira ceza-i işlem uygulayarak , çiftçilerin elektrik bağlantılarını iptal etmektedir. Çiftçiler bu nedenle ekim/dikim işlemlerini yaptıktan sonra sulama sistemini kullanamamaktadır.

Çiftçilerimiz ‘Lütfen bize kesilen cezalar düzeltilsin ve sadece kullandığımız elektrik fatura edilsin. Bizler üretime sorunsuz devam etmek istiyoruz. Vatan haini değil, bu ülkenin evlatlarıyız’ şeklinde isyanlarını dile getirmektedirler.

Yanlış uygulamalarla ülkemizde bitme noktasına gelen tarıma birde elektrik firmalarının yaptığı uygulamalar sonucu çiftçi mağdur edilmekte, tarıma darbe vurulmaktadır. Vatandaş olarak tarımın önemini çok iyi biliyoruz.

Köy muhtarları konu ile ilgili tüm mercilere gerekli başvuruları yapmış, ancak bir sonuca varılamamıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarımsal üretimin devamlılığı için sürekli çağrıda bulunmasına rağmen YEDAŞ’ın bu uygulaması çiftçiyi ciddi sıkıntılara sokmuştur. Üretimin devamlılığı açısından ilgili kurumların konuyu tekrar değerlendirerek, acil çözüme kavuşturması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

AdminAdmin