İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 14-12-2023 17:52

"Yağmur, Artık Terme'nin Korkulu Rüyası Olmayacak"

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Yağmur artık sadece bereket duamız olacak, Terme'nin korkulu rüyası olmaktan çıkacak" dedi.

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilk etabı 372 Milyon TL’ye mal olacak Terme Çayı Islah Projesi ile ilçenin sel kabusundan kurtarılacağını kaydetti.

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçenin geleceğini şekillendirecek büyük bir adım atıldığını söyledi. Yaklaşık 372 Milyon TL'lik dev yatırım ile Terme tarihinin en büyük projelerinden birinin başladığını duyuran Kılıç, Terme Çayı Islah Projesi'nin ilçeyi her yağmur yağışında yaşanan sel kabusundan kurtaracağını belirtti.

SORUNLARA KALICI ÇÖZÜMLER

Başkan Kılıç'ın açıklamalarına göre, projenin ilk etabı başlamış durumda. Proje, yeni bulvar yolları, araç ve yaya köprüleri ile Terme'nin trafik ve güvenlik altyapısını dönüştürecek. 

"YAĞMUR, ARTIK KORKULU RÜYAMIZ OLMAYACAK"

"Yağmur artık sadece bereket duamız olacak, Terme'nin korkulu rüyası olmaktan çıkacak" diyen Başkan Kılıç, bu projenin sadece bir altyapı çalışması olmadığını, aynı zamanda ilçenin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu vurguladı. 

Her yağmurda ilçe genelinde tüm esnafların dükkanlarına koştuğu, tarım arazilerin sular altında kaldığı, mahsullerin denize sürüklendiği, yaşanan endişe ve korkuya son verecek olan bu proje, Terme'nin kronik sorunlarına da kalıcı çözümler getiriyor.

"İLÇEMİZİN GELECEKTEKİ 50 YILINI PLANLIYORUZ 

Başkan Kılıç, Terme Çayı'nın genişliğinin 40 metreden 80 metreye çıkaracaklarını ve çift taraflı kazık sistemli güvenlik duvarları inşa edeceklerini belirterek, "Tüm çalışmaları, ilçemizin gelecek 50 yılını düşünerek hazırlıyoruz. Projenin her aşamasını titizlikle planlayarak Terme'mizin sel sorununu kökten çözmeye odaklandık. Göz boyayacak, günü kurtaracak projelerle değil, geleceğimizi kurtaracak projelere enerjimizi harcıyoruz. Islah projesi ile ilçemizin sel sorununu çözeceğiz" dedi.

DAHA GÜVENLİ, DAHA HUZURLU

Başkan Kılıç, "Terme Çayı Islah Projesi ile ilçemizin yüzünü güldüreceğiz. Güvenli, huzurlu ve daha yaşanabilir bir Terme için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Islah projemiz sadece günümüzü değil, geleceğimizi de kurtaracak" diye konuştu.

Kılıç'ın mücadelesini verdiği, Terme'nin geleceğine yön veren bu dev proje, ilçeyi sel korkusundan tamamen kurtaracak ve daha güvenli bir yaşam alanı sunacak.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Projelerimizin hayata geçirilmesi aşamasında desteklerini bizden esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Bakanlar Kurulumuza ve tüm bakanlarımıza, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekilimiz Sayın Mehmet Muş'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Yerel Yönetimler Başkanımız ve Samsun Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanımız ve Samsun Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan'a, AK Parti Samsun Milletvekilimiz Sayın Ersan Aksu'ya ve Orhan Kırcalı'ya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir'e, AK Parti Samsun İl Başkanımız Sayın Mehmet Köse'ye, önceki dönem AK Parti Samsun Milletvekillerimiz Sayın Fuat Köktaş ve Ahmet Demircan'a ve kıymetli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. 

Daha güzel bir Terme için hep birlikte, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

AdminAdmin