Kongrede açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Kızılay Çarşamba Şube Başkanı Uğur Gökçe, “Ata, dede yadigarı dediğimiz 1868 yılında kurulmuş olan Türk Kızılayımızın 157 yıldır dünyanın dört bir tarafında devam eden mazlum coğrafyalarda insanlarımızın ihtiyaçlarına koşan bir sivil toplum kuruluşu olarak gayretlerini hep beraber izliyoruz. Bizler de Çarşamba’da, Samsun’da bu faaliyetleri yapma gayreti içerisinde gücümüzün yettiği kadarı ile siz delegelerimizin, Çarşambalı halkımızın, hayırsever bağışçılarımızın desteğiyle bugüne kadar geldik.

Bugün de bir bayrak devri yaparak bugünden sonra da bu görevi bizim kadar iyi yapacağına inandığımız Adem Yıldız kardeşimize devredeceğiz. Bundan sonrada onların yanında, Kızılayımızın şanlı bayrağının altında olmaya gayret göstereceğiz. 2022 yılında göreve gelmemizin ardından Kızılayımızın bayrağını daha yukarıya taşımak için mücadele ettik. Hizmet binamız yetersiz kaldığı için hizmet binamızı yeni bir yere taşıdık. Biz bu binanın tarafımıza tahsisi için çabaladık, ancak olmadı. İnşallah binanın Kızılayımıza tahsisi bundan sonraki yönetimimize nasip olur. Bu çetin hava şartlarında kongremize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kongrede tek liste ile seçime girerek Türk Kızılay Çarşamba Şube Başkanı seçilen Adem Yıldız ise yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:

“Biz Kızılay olarak kökleri maziye dayanan dalları geleceğe uzanan kökleri 150 yıllık bir kuruluşuz. Biz Kızılay olarak Filistin’de, Gazze’de, Çarşamba’da, dünyanın her yerinde gıdadan kana, önce vicdan sonra insan, önce yardım sonra hizmet diyen hep birlikte çalışmaya aday olmuş, hep birlikte insanların yaralarına, ihtiyaçlarına dokunmaya çalışan köklü bir kuruluşuz.

Bugüne kadar Kızılayımızın her aşamasında bir toz dahi koymuş olan tüm başkanlarıma çok teşekkür ediyorum. Bizler daha dinamik, daha genç, daha güçlü bir yönetim kurulu oluşturmaya çalıştık. Çarşambalı vatandaşlarımızı Kızılayımıza üye olmaya davet ediyorum. Çünkü her üye bir kan, her üye bir yardım demektir.”
Türk Kızılay Çarşamba Şube Başkanı Adem Yıldız’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
“Selin Arabacı, Anıl Toraman, Nurettin Usta, Kemalettin Özcan, Mehmet Akif Çıplak ve Burak Semih Yılmaz.”

Çarşamba Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kongreye siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türk Kızılay Çarşamba delegeleri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER: YAŞAR KARAMAN








