SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 09-11-2022 17:38

“Yüzyılın Çalışması Yapılıyor”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 17 ilçeden gelen muhtarlarla bir araya geldi. Tüm ilçeleri şantiyeye çevirdiklerini, yol, içme ve atık su ile altyapı sorunlarını çözmeye ve şebeke hatlarını yenilemeye devam edeceklerini söyledi. Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ise, “Mustafa başkanımız geldiğinden bu zamana şehrimize çok güzel hizmetler kazandırdı. İçme suyundan altyapı çalışmalarına kadar şehrimizin dört bir yanını yeniden inşa etti. Belki yapılan bu yol çalışmaları yüzyılın çalışması” dedi.

“Yüzyılın Çalışması Yapılıyor”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun İl Muhtarlar Derneği ile kahvaltı programında bir araya geldi.  Programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ile ilçe muhtarlar dernek başkanları katıldı.

BÜYÜK VE KOLAY OLMAYAN YATIRIMLARA İMZA ATILIYOR

Programda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediyenin ilçelerdeki projeleri ile yatırımlarından bahsetti. Şantiyeye çevirdikleri 17 ilçenin kırsal mahallelerinde altyapı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade ederek, SASKİ’nin önemli yatırımlara imza attığını söyledi. Susuz mahalle kalmaması için ekiplerin büyük gayret sarf ettiğinin altını çizen Başkan Demir, “İlçelerimizde olduğu kadar merkezde de çok önemli işler yapıyoruz. SASKİ, içme suyu ve atık suyu noktasında kırsal mahallelerimizin altyapısını yenilerken, arıtma tesisi yatırımları devam ediyor. İçme suyu noktasında problemi bulunan 80 civarında mahallemiz kaldı” diyerek, “2023 yılı sonunda 946 mahallemizin tamamının musluklarından su akıtmayı hedefliyoruz. Elhamdülillah faaliyete geçen arıtma tesislerimiz ile vatandaşlarımıza memba kalitesinde su veriyoruz. Bunlar büyük ve kolay olmayan yatırımlar. Şuan yapımı devam eden tesislerimiz de hayata geçtiğinde kaliteli içme suyu kullanan ilçelerimizin sayısı daha da artacak” dedi.

EN KALİTELİ BETONU DÖKÜYORUZ

Yol yatırımlarına da değinen Başkan Demir, “Çok keyifli şekilde çalışıyoruz. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığımızın ekipleri, tüm ilçelerimizin yollarını uzun ömürlü olacak şekilde yeniliyor. Beton yol yaptığımız mahallelerimizde kendi ürettiğimiz en kaliteli betonu döküyoruz. Yol yapımı noktasında çok büyük mesafe kat ettik. İnşallah önümüzdeki sene sonu itibariyle Büyükşehir Belediyesi statüsünde olan tüm yolları bitiriyoruz. Allah’ın izniyle yol problemi olan tek bir mahallemiz kalmayacak” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise şu ifadeleri kullandı:

"Biz yerel yönetimimizle, muhtarlarımızla hep birlikte çalışıyoruz. Sizlerin azmi ve bölgenize katmış olduğunuz değer ve hizmetler çok kıymetli. Belediye Başkanımız ve il başkanımız burada. Bize iletmiş olduğunuz talepleri aldık, hepsini tek tek değerlendireceğiz. Kapımız da, telefonlarımız da her zaman açık."

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI: BU ÇALIŞMALAR YÜZYILIN ÇALIŞMASI

İlçelerinin sorunları ve taleplerini ileten muhtarlar ise Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle daha güzel işler yapacaklarını kaydetti. Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, “Samsun’umuza yapılan her hizmet çok kıymetli. Mustafa başkanımız geldiğinden bu zamana şehrimize çok güzel hizmetler kazandırdı. İçme suyundan, altyapı çalışmalarına kadar şehrimizin dört bir yanını yeniden inşa etti. Belki yapılan bu yol çalışmaları yüzyılın çalışması. Bunlar Mustafa Başkanımız tarafından yapıldı” dedi. Öztürk, “Büyükşehir Belediyesi her an her yerde çalışmalarını sürdürüyor. Yapımına başlanan her iş mükemmel sonuçlarla hizmete kazandırılıyor. Bizler Başkanımızdan çok memnunuz. Bakanlığı zamanından bu zamana kadar gece gündüz aradık, ulaşamadığımız tek bir gün olmadı. Bizi de asla geri çevirmedi” diye konuştu.

AdminAdmin