ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 28-08-2022 15:32

Baba ve Oğlunu Öldüren Sanığa 2 Müebbet Cezası Verildi

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde,  arazi kavgasında tabancayla baba ve oğlunu vurarak öldüren Yunus Aslan, 2 müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Baba ve Oğlunu Öldüren Sanığa 2 Müebbet Cezası Verildi

Samsun'un Salıpazarı ilçesi Tepealtı Mahallesinde,  Yunus Aslan (51), arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada komşusu İsmail Keskin (56) ve oğlu Mahir Keskin’i (34) tabancayla vurarak öldürdü.  Yunus Aslan için mahkeme kararını açıkladı,  2 müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 2021 yılının 17 Kasım 2021 tarihinde, Çarşamba’ya 7 kilometre mesafedeki, Salıpazarı ilçesi Tepealtı Mahallesi Abazalar Mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, o gün öğlen civarında, arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumetli oldukları ifade edilen Yunus Aslan (51) ile komşusu İsmail Keskin (56) ve oğlu Mahir Keskin( 34)  arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Yunus Aslan belinden çıkardığı tabancayla İsmail ve Mahir Keskin’e ateş etti. Vücutlarına mermi isabet eden baba ve oğlu kanlar içinde yere yığılırken, zanlı Yunus Aslan ise kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yapılan ilk incelemelerde Mahir Keskin’in hayatını kaybettiği belirlenirken, yaralı olan İsmail Keskin sağlık ekipleri tarafından Çarşamba Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Baba İsmail Keskin de burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Jandarma tarafından yakalandı 

Baba ve oğlunu vuran ve kaçan Yunus Aslan jandarma ekipleri tarafından olaydan bir süre sonra evinde yakalanarak gözaltına alındı ve Salıpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri ardından çıkarıldığı Çarşamba Adliyesi’nde tutuklandı. 

İki ayrı cinayetten iki ayrı müebbet aldı

Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık son kez hâkim karşısına çıktı. Baba-Oğul cinayetinde mahkeme tarafından karar açıklandı. Katil zanlısı Yunus Aslan’ın baba ve oğlunu öldürmekten 2 ayrı müebbet hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. 

Haber: M. Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin