SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 15-02-2023 12:59

Başkan Demir: “Zaman Birlik ve Dayanışma Zamanı”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, meclis toplantısında yaptığı konuşmada “Zaman, birlik ve dayanışma zamanıdır. Bütün Türkiye kenetlendi. Dünya çapında ülkeler, afette bizimle birlik olup önemli katkılar sağlıyor. Bütün imkanlarımızla bölgede depremzede kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

Başkan Demir: “Zaman Birlik ve Dayanışma Zamanı”

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı Başkan Mustafa Demir’in başkanlığında 43 gündem maddesi ile Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda yaptığı konuşmada deprem bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Demir, “100 yılın felaketi olarak ifade edilen Kahramanmaraş depreminde büyük yıkıcı bir afeti yaşadık. Şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bölge halkının yaralarını sarma noktasında da elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz. Allah, ülkemizi ve tüm vatandaşlarımızı daha beterinden korusun” diye konuştu.

‘DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ’

Samsun’un kendisini her konuda sorumlu hisseden ve gerekli olduğunda tüm desteği veren bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Demir, “Zaman, birlik ve dayanışma zamanıdır. Bütün Türkiye kenetlendi. Dünya çapında ülkeler, afette bizimle birlik olup önemli katkılar sağlıyor. Yoktan var etmek Allah’a mahsus. Bütün imkan ve kabiliyetlerimizle bölgede depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Ekiplerimiz sahada durmaksızın çalışıyor” diyerek, “Bunun dışında hem şehrimiz de hem de ülke çapında sivil toplum kuruluşlarımız, yaraları sarma adına birlik ve beraberlikle müthiş bir faaliyet yürütüyor. Valimiz, genel sekreterimiz, genel sekreter yardımcımız ve SASKİ Genel Müdürümüz orada çalışmalara nezaret ediyor. Bir kez daha halkımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.   

‘100’ÜN ÜZERİNDE TIRLA YARDIM GÖNDERDİK’

Afet bölgesinde enkaz kaldırma çalışmalarına başladıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Arama-kurtarma çalışmaları tamamlanan Kahramanmaraş ve Elbistan İlçesi başta olmak üzere diğer şehirlerimizdeki enkazları kaldırıyoruz. Bölge halkının her türlü ihtiyacını karşılayacak 160 aracımız ve 289 personelimizle yanlarındayız. Kırsal mahallelere kadar hizmet götürüyoruz. Ekiplerimizi her hafta değiştiriyoruz. SASKİ içme suyu ve kanalizasyon şebekesi noktasında alt yapı çalışmalarını sürdürüyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Araç parkımızın çok geniş olması, orada arama kurtarma, enkaz kaldırma ve hizmet noktasında çok büyük avantaj sağladı. Kahramanmaraş ve Elbistan’da 100 bine yakın depremzedemize sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Şehrimizin güzel insanlarının yardımlarını 100’ün üzerinde tırla şehirlere ulaştırdık. 200 bin ekmek göndermiştik. Artık ihtiyaç kalmaması ve üretime başlanması sebebiyle bunu bıraktık. Ancak, yakacak, ısınma ve ilaçlama ile eski Makro AVM’de oluşturduğumuz Yardım Koordinasyon Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor. Elimizden geleni yapmaya da devam ediyoruz” dedi. 

‘2 BİN 500’ÜN ÜZERİNDE DEPREMZEDE SAMSUN’A GELDİ’

Samsun’a 2 bin 500’ün üzerinde depremzede ailenin geldiğini belirten Başkan Demir, “Birçoğu akrabalarının yanında kalırken, diğerleri otellere ve yurtlara yerleştirildi. Yaralılarımızı da hastanelerde ziyaret ettik. Şehrimize geldiğinden haberdar olduğumuz her afetzedemizi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz ziyaret ederek, rızası dahilinde bilgileri kayıt altına alınarak ihtiyaç duyduğu her konuda yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRMAK İSTİYORUZ’

Kahramanmaraş Depremi’nin imar ve yapılaşma noktasında yerel yönetimlere önemli mesajlar verdiğinin altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Belediyeler olarak kentsel dönüşüm konusunda yapacak çok işimiz var. Buna daha da önem vereceğiz. Kent merkezinde ve mahallelerdeki kentsel dönüşümü hızlandırmak istiyoruz. Fuar alanıyla ilgili hemen plan sürecine girmemiz lazım. Önerilere açığız. Oradaki bütün olumsuz dokuları kaldırıp şehrimize yakışan Samsun Fuarı’nı yeniden oluşturmalıyız. Yüksek katlı binalar iyi değil. Konutlar topraktan ne kadar yükselirse risk de artıyor demektir. Çok yüksek katlı konutlarda oturmak anlamlı değil. Bundan sonra düz araziler üzerinde yeni bir plan yapımı söz konusu olmayacak. Tekkeköy de dahil olmak üzere yamaç ve üst kotlara doğru şehrimizi büyütmemiz gerekiyor. Buna dikkat edeceğiz” şeklinde konuştu. 

‘800 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPACAĞIZ’

Meclis toplantısında kentte yürütülen projelerde gelinen son durumla ilgili gelişmeleri de anlatan Başkan Demir, “Cumhuriyet Meydanı Projesi ile ilgili mimar grup Samsun’a gelecek. Hepinizi toplantıya davet ediyorum. Gelin yapılan çalışmayı görüp birlikte değerlendirelim. Çiftlik Caddesi’nin alt ve üstündeki otoparklar ile eski ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yapacağımız aile ve yaşam merkezi projenin yer teslimi yapıldı. Yine ilçelerdeki içme suyu isale hattı projelerine ilişkin malzeme alımlarıyla ilgili 200 milyon tutarında krediyle de 800 milyon TL’lik yatırım yapacağız” dedi.

ATAKUM TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Batı Çevre Yolu’yla ilgili imar planı değişikliği ilgili de konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Batı Çevre Yolu’yla ilgili bir haberi vereyim Yeşilkent Kavşağı çok yakın zamanda başlayacak inşasına. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı orada ciddi kaymalar var. Jeofizik etütleri yapılması lazım. Yollar noktasında. Çok ciddi para harcayacağız oraya. Yeşilkent Kavşağı ile Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı 40 metreye çıkıyor, Çevre Yolu’na direkt bağlanıyor, bulvara dönüşüyor. Biz şuan da ne yapıyoruz. Kamalı Bulvarı’nda çalışıyoruz. Köprü projesi bitmek üzere. Toybelen’in kenarından Atakum’un üstünden yeni bir bulvar açıyoruz. Atakum trafiğini rahatlatacak” ifadelerini kullandı. 'Batı Çevre Yolu’nun 211 hektarlık alanını kapsayan ilave nazım, uygulama imar planı ve değişikliği teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

AdminAdmin