SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 11-06-2023 15:12

Bir Yıllık Emeklerini Sergilediler

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ücretsiz olarak verilen kurslara katılan kadınlar, bir yıl süresince yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri ‘Sanata Yolculuk’ sergisinde sergiledi. Kadınlara yönelik yapılan her çalışmaya büyük önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kadınlarımız yeter ki üretsin. Biz onlara her zaman destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bir Yıllık Emeklerini Sergilediler

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kadınları desteklemek için her alanda birçok çalışma gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Paşa Konakları, Amisos, Milletbahçesi ve Sadi Tekkesi’ndeki Aile Yaşam Merkezlerinde her yıl yüzlerce kadına ücretsiz eğitim imkanı sunuyor. Bu yıl da 24 ayrı branşta eğitim alan 780 kursiyerin el emeği göz nuru ürünleri, Atakum Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Sanata Yolculuk’ sergisinde sergilendi. 3 gün süren sergiyi gezenler, el işi ürünlere büyük ilgi gösterdi.

‘HER ZAMAN DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Kadınlara yönelik yapılan her çalışmaya büyük önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Biz, kadınlarımızın sosyal yaşamda daha fazla yer almalarını arzu ediyor ve bu kapsamda birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. 4 ayrı noktadaki aile yaşam merkezimizde birçok farklı branşta eğitimler veriyoruz. Eğitimlerin yansımasını ise düzenlenen sergimizde görüyoruz. Kursiyerlerimiz gerçekten birbirinden güzel ürünler hazırlamış. Kadınlarımız yeter ki üretsin. Biz onlara her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Bu kurslarımızın düzenlenmesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Halk Eğitim Merkezlerimizin de katkısı büyük. Onlara da teşekkür ediyorum” dedi.
 

AdminAdmin