SPOR
Giriş Tarihi : 02-01-2023 14:12

Büyükşehirden FIFA Standartlı Tribünlü Saha

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesine FIFA standardında tribünlü futbol sahası kazandıracak. Samsun’un tüm branşlardaki güçlü altyapısıyla sporda çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Demir, “Atakum - Kurupelit tribünlü futbol sahası projesi ihaleye çıktı. Şuan teklifler değerlendiriliyor. İnşaat çalışmaları ise kısa sürede başlayacak. Şimdiden şehrimize ve gençlerimize hayırlı olsun” dedi.

Büyükşehirden FIFA Standartlı Tribünlü Saha

Türkiye’nin spor altyapısı güçlü şehirlerinden Samsun’da Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan branşlarda altyapıyı güçlendiriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı birliğiyle kapalı spor salonlarından yüzme havuzlarına kadar çok sayıda projeyi hayata geçiren belediye, yapımı devam eden spor tesislerini kente kazandırmaya hazırlanıyor.

SPOR KOMPLEKSİ İNŞAATI SÜRÜYOR

Hentbol, basketbol, voleybol ve yüzme branşları için Samsun Anadolu Lisesi yanındaki alanda hayata geçecek İlkadım Spor Kompleksi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Projesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. İçerisinde 1160 seyirci kapasiteli müsabaka salonu, antrenman sahaları, fitness salonu, sauna ve fin hamamının bulunduğu 3 katlı kompleks tamamlandığında resmi turnuvalar düzenlenebilecek.

KULÜPLER İÇİN ÖNEMLİ LOKASYON

Atıcılık, basketbol, voleybol, karate, tekvando, judo, mua thai, kick box, boks, eskrim, halter, güreş, dart, fitnes, satranç, badminton, masa tenisi, halter, eskrim ve güreş branşlarında spor eğitimi verilerek antrenman yapılan Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu’nun işlevselliğini artıran Samsun Büyükşehir Belediyesi, yenilenerek stadyuma dönüştürdüğü İlkadım Derebahçe Tesisleri de amatörden 3. Lig'e çıkacak kulüpler için modern bir lokasyon haline getirdi.

BÜYÜKŞEHİRDEN FUTBOLA YATIRIM

Büyükşehir Belediyesi bunların yanı sıra Atakum ilçesi Büyükoyumca Mahallesi’nde 500 kişilik tribün ve soyunma odalarıyla birlikte FIFA standardında futbol sahası yapacak. Proje için ihale sürecinin tamamlanması bekleniyor. 1695 metrekarelik alana yapılacak projede, antrenman sahası, soyunma odası, hakem ve antrenör odaları, depolar ve 140 araçlık otopark yer alacak.

Samsun’un tüm branşlardaki güçlü altyapısıyla sporda çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu potansiyeli daha da artırmak istediklerini kaydetti. Başkan Demir, Samsun’da futbolun yanı sıra tüm branşlarda sportif başarıları artırmak için mücadele ettiklerini dile getirerek, “Özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için spora çok önem veriyoruz. Son yıllarda da spora yönelik ilgilerinin artması, bizleri sevindirmekte ve onlar için daha iyi neler yapabileceğimiz noktasında bizleri kamçılamaktadır. Ülkemizi ve şehrimizi geleceğe taşıyarak ulusal ve uluslararası şampiyonalarda başarıyla temsil edecek sporcularımız için her türlü sportif alt yapıyı hazırlamaya çalışıyoruz” diyerek, “İlkadım Spor Salonu’nu 2024’te hizmete açacağız. Kılıçdede Mahallesi’ne kazandıracağımız yüzme havuzlu spor salonu projesi sürüyor. Canik, Çabonözü ve Atakum’a da modern ve üst düzey futbol sahaları inşa edeceğiz. Atakum - Kurupelit tribünlü futbol sahası projesi ihaleye çıktı. Şuan teklifler değerlendiriliyor. İnşaat çalışmaları ise kısa sürede başlayacak. Şimdiden şehrimize ve gençlerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin