İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 30-11-2023 16:43

Çarşamba Halk Kütüphanesi’ne Büyük İlgi

Öğrenci kenti Çarşamba’da, öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri birçok alan mevcut. Çarşamba’da öğrenciler; Bilim Parkından Sezai Karakoç Kültür Merkezine, Türkiye’de ilk olan kütüphaneye birçok alanda kendilerini geliştirme imkan buluyor. Her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirten Başkan Doğan, “Kütüphanemiz öğrencilerimizin gözde mekanı oluyor” dedi.

Çarşamba Halk Kütüphanesi’ne Büyük İlgi

Eğitim yatırımlarına her geçen gün bir yenisi eklenen Çarşamba’da, öğrenciler bilimin merkezine yolculuk yapıyor. Çarşamba Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bilim Park Çarşamba, Sezai Karakoç Gençlik Merkezi ve Çarşamba Halk Kütüphanesi öğrencilerin uğrak noktası oluyor.

Çarşamba Kürtün İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri Çarşamba eğitim gezisine çıktı. Öğrenciler Bilim Park Çarşamba, Sezai Karakoç Gençlik Merkezi ve Türkiye’nin AVM içerisindeki geniş kapsamlı ilk halk kütüphanesi olan Çarşamba Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler. Bilim Parkında, fen bilimleri dersini uygulamalı olarak işleme fırsatı bulan öğrenciler, Sezai Karakoç Gençlik Merkezinde robotik kodlama, el sanatları ve birçok kursu yakından tanıdı. Çarşamba Halk Kütüphanesini de ziyaret eden öğrencilerinin en sevdiği alan ise çocuk kütüphanesi oldu.

Çarşamba’da, öğrenciler için birçok mekan var

Öğrencilere yeni alanlar kazandırmak, kendilerini geliştirebilecekleri imkanlar sunabilmek için çalıştıklarını belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bir kentin, ülkenin gelişmesindeki en büyük etkenin eğitim olduğunun bilincindeyiz. Biz de öğrencilerimiz kendilerini geliştirebilsinler; dünyanın dört bir tarafından bayrağımızı gururla temsil edebilsinler diye çalışmaya devam ediyoruz. İlçemize kazandırdığımız tüm yatırımlarımızda da bu hususu göz önünde bulunduruyoruz.  Bilim Parkımız, Sezai Karakoç Gençlik Merkezimiz, Çarşamba Halk Kütüphanemiz bizler için, öğrencilerimiz için çok değerli. Geleceğin bilim insanları Çarşamba’da yetişiyor diye çıktığımız bu yolda 15 bin kişi Bilim Parkımızı ziyaret etti; çevre ilçelerimizden, Samsun’umuzdan onlarca okulumuz ders işledi. Sezai Karakoç Gençlik Merkezimizde de derslerimiz bir yandan devam ediyor. Başımıza icat çıkaran gençlerimiz icathanemizde derslerini alıyor, el sanatlarından yabancı dile birçok dalda kurslarımız sürüyor.”

Eğitimde dev yatırımlar

Başkan Doğan, “Öğrencilerimizin yeni gözde mekanı Çarşamba Halk Kütüphanesi oluyor. Kürtün İlkokulu öğrencilerimiz de Türkiye’nin ilk geniş kapsamlı, AVM içerisindeki halk kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Çarşamba Halk Kütüphanemizi, Bilim Parkımızı ve Sezai Karakoç Gençlik Merkezimizi ziyaret ettiler. Çarşambalı gençlerimiz, çocuklarımız çok şanslı; kitap okuma, ders çalışma, dinlenme, araştırma ve kafe gibi alanları içerisinde barındıran Kütüphanemiz sayesinde tüm ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir yere, Çarşamba Halk Kütüphanemize sahipler. Eğitim alanlarında yaptığımız dev yatırımlarımız; Kütüphanemiz, Bilim Parkımız ve Sezai Karakoç Gençlik Merkezimiz ile geleceğimizin teminatı gençlerimizi özenle yarınlara hazırlıyoruz. Sanattan spora her alanda biz gençlerimizin, çocuklarımızın yanındayız. Çarşamba'mız gençlerimizle, çocuklarımızla daha da güzel. İnşallah bu yatırımlarımıza daha da güzellerini ekleyerek çalışmalarımızla örnek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin