İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 08-09-2022 15:24

Çarşamba’da Eğitim Öğretim Tedbirleri Görüşüldü

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım başkanlığında 2022/2023 eğitim-öğretim yılı ile alakalı olarak tedbirler görüşüldü.

Çarşamba’da Eğitim Öğretim Tedbirleri Görüşüldü

2022/2023 eğitim-öğretim yılı trafik ve asayiş tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım başkanlığında, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala’nın katılımı ile toplantı yapıldı.

Yapılan toplantıda okul çağındaki çocukların ve gençlerin eğitim öğretimini güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri amacıyla özellikle başta uyuşturucu maddeler olmak üzere terör nitelikte oluşumlar ile narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulmaları ve korunmaları, okul çağındaki çocukların huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarının sağlanması, okul kampüs yakın çevresinde dışında bulunan mekanlar göz önünde bulundurularak denetim faaliyetleri yoluyla algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması, servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerinin en üst düzeye çıkarılarak, okul servis araçlarının karşılaşabileceği trafik kazalarının önlenmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınması hususlarında Çarşamba ilçesinde gerekli tüm çalışmaların yapılması kararı alındı.

Bu bağlamda trafik düzenlemesi ile ilgili eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması ile ilgili kurumlarca trafik denetimlerinin eğitim öğretim dönemi boyunca sıkı bir şekilde yapılması ve devam etmesi, ayrıca paylaş kurumlarca okul servis sürücülerine rehber personeli yönelik eğitimlerin verilmesi, bunun yanında Çarşamba ilçesinde doğru trafik kültürünün oluşmasını sağlamak amacıyla okullardaki trafik eğitim faaliyetlerinin devam etmesi hususları değerlendirmeye alındı.

AdminAdmin