İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 11-11-2023 16:02

Çarşamba’da Fidanlar Toprakla Buluştu

Çarşamba’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde binlerce fidan toprakla buluştu. Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Kaymakamlığı ve Sivil Toplum Kuruluşları iş birliğinde Çarşamba’da 100. Yıl Hatıra Ormanı ve Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanlarının açılışı gerçekleşti.

Çarşamba’da Fidanlar Toprakla Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılında ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde, Samsun’un Çarşamba ilçesinde binlerce fidan toprakla buluştu. Cumhuriyetin 100. yılında ‘Cumhuriyete nefes, geleceğe nefes’ sloganıyla Çarşamba Kaymakamlığı, Çarşamba Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve Çarşambalı vatandaşlar 2 bin 23 fidanın ekimini gerçekleştirdi. Ardından protokol üyelerinin de katılımıyla Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı’nın açılışı yapıldı.

Programlara Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcıvekili Kürşat Berkay Öztürk, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, Çarşamba İlçe Protokolü, Cumhur İttifakının il ve ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

100. YIL HAYIRA ORMANI VE BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ HATIRA ORMANLARI AÇILDI

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Çarşamba’mızda 2023 fidanı toprakla buluşturduk. 100. Yıl Hatıra Ormanımızda fidanlarımızı; daha yeşil bir dünya için Kaymakamımız Sayın Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, ilçe protokolümüz, sivil toplum kuruluşlarımız ve hemşehrilerimizle birlikte diktik. Ardından Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı’mızın açılışını MHP İl Başkanımız Sayın Burhan Mucur, Cumhur İttifakımızın il ve ilçe temsilcileri, protokolümüz ve hemşehrilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir Çarşamba için toprağa dokunan ellerimiz ile yarınlarımızı yeşertiyoruz. Fidanlarımız ağaca, ağaçlar geleceğe nefes olacak inşallah. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yeşil Vatanımız için ülkemizin dört bir köşesinde, küçük büyük demeden binlerce vatandaşımız bugün fidanlarını toprakla buluşturdu. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'müz kutlu olsun” diye konuştu.

YEŞİLİN KENTİ ÇARŞAMBA

Çarşamba’nın yeşil alanlarını arttırdıklarını belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle ilçemize kazandırdığımız yeşil alanların da altını çizmek istiyorum. Yeşilin kenti Çarşamba’mızı daha da yeşil bir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mesire alanlarımızı, yürüyüş yollarımızı, parklarımızı çocuklarımızın, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor. Bir ağacın gölgesinde hemşehrilerimiz soluklansın, çocuklarımız yeşiller içinde büyüsün istiyoruz. Bu kapsamda 4 yıllık zaman zarfında hizmet sınırlarımız içerisinde toplamda 148 bin metrekare yeşil alan ve rekreasyon alanı oluşturduk. Hürriyet-İstiklal mevkinde bulunan 50 hektarlık alanı; B tipi mesire alanı yaparak Çarşamba Orman Parkımızı hayata geçirdik. Yeşilin ve mavinin buluştuğu nokta Çarşamba Orman Parkımız çam ağaçlarıyla bezeli kuş seslerinin hakim olduğu bir yer olarak hizmette. Altyapı çalışmalarımızı tamamladığımız alanlarda üstyapı çalışmalarımızı hemşehrilerimizin taleplerine göre oluşturuyor; bisiklet yolları, yürüyüş yolları, parklar, yeşil alanları hayata geçiriyoruz. Üçköprü, Şenyurt, Cumhuriyet, Ali Fuad Başgil, Umut, Gökçeçakmak, Gazi ve Alibeyli Mahallerimizde olmak üzere toplamda 8 adet çim futbol sahasının kurulumu gerçekleştirdik. 4 yıl içerisinde yapmış olduğumuz peyzaj çalışmalarında; 25 bin 662 adet ağaç fidanının dikimini yaptık. Bugün 2023 fidanımızı da bu sayıya eklemiş olacağız. 235 bin 735 adet mevsimlik fidan, 6 bin 800 adet çalı grubu çiçek dikimi yaptık. 1.00 0 adet de meyve ağacını toprakla buluşturduk. Ayrıyeten çeşitli etkinliklerde toplamda bin 600 ağaç fidanı dikimini yaptık. Yeşil alanlarımızı daha da arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın ardından söz alan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ise şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirilen her yılın 11. ayının 11’inde yapılan ağaçlandırma çalışmaları gerçekten büyük önem taşıyor. Peygamber Efendimiz de hadisinde ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı toprakla buluşturun’ diyor. Bizde her yıl Çarşambamızda bu ağaçlandırma faaliyetini değişik bölgelerde gerçekleştiriyoruz. İnşallah burası ilerleyen yıllarda Çarşambamıza ayrı bir güzellik katacak ve nefes olacak. Ayrıca buradan sonra Başbuğ Alpaslan Türkeş Hatıra Ormanı’nı şehir merkezinde açacağız ve orada da ağaçlandırma faaliyeti gerçekleştireceğiz. İnşallah orası da Çarşambamız için güzel bir yeşil alan olacak.”

Konuşmaların ardından binlerce fidan toprakla buluştu.

BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ HATIRA ORMANI AÇILDI

Başbuğ Alpaslan Türkeş Hatıra Ormanı’nın açılışında konuşma gerçekleştiren Ülkü Ocakları Çarşamba İlçe Başkanı Yalçın Sözen, “Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanımızın çalışmalarına bundan iki yıl önce başladık. Bilge liderimiz Doç. Dr. Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi; ormanlar sadece ağaçlardan ve canlılardan ibaret değildir. Orman berekettir, havadır, hayattır, yurttur.

Ülkü Ocakları olarak Ülkücü Türk Milliyetçiliği fikriyatının en büyük savunucularından Milliyetçi Hareket Partimiz ve Ülkü Ocaklarımızın kurucusu Başbuğumuz Alpraslan Türkeş’in adını verdiğimiz hatıra ormanının açılışının gururunu yaşıyoruz. Ben yer tahsisinde bizlere her türlü desteği veren öncelikle Çarşamba Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan’a ve diğer herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ülkü Ocakları Çarşamba İlçe Başkanı Yalçın Sözen’in ardından söz alan Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Gökhan Yaşar ise daha önce Ülkü Ocakları Çarşamba İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğü Çarşamba’ya Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı’nın kazandırılmasından dolayı gurur duyduğunu belirterek hayırlı olsun dileklerini dile getirdi.

Yaşar’ın ardından söz alan MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur ise şunları söyledi:

“Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in adını taşıyan hatıra ormanının açılışında bulunmaktan büyük gurur duyuyorum. Cumhur İttifamıza desteklerini esirgemeyen bir belediye başkanımız var. Kendisine her türlü desteği için teşekkür ediyoruz. Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanımızın da Çarşamba’ya, Samsun’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı’nın açılışı gerçekleştirilerek fidanlar toprakla buluşturuldu.

AdminAdmin