SPOR
Giriş Tarihi : 21-09-2023 15:00

Çarşamba’da Olimpik Yüzme Havuzunda Sona Yaklaşıldı

Çarşamba Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda sona yaklaşıldı. Sporun kenti Çarşamba’ya sporcuların, engelli bireylerin, çocukların ve tüm vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği bir tesis kazandırılıyor. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çalışmalarımızda sona yaklaştık, ilçemize yakışır bir yüzme havuzunu hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi.

Çarşamba’da Olimpik Yüzme Havuzunda Sona Yaklaşıldı

Sporun kenti Çarşamba’da çalışmaları tüm hızıyla devam eden yarı olimpik standartlardaki kapalı yüzme havuzunun 2024 yılı başında açılması planlanıyor. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan çalışmaları yerinde inceleyerek, “tesisimiz sayesinde ilçemizde yüzmeyi bilmeyen kalmayacak” dedi.

Çarşamba Belediyesi tarafından toplamda 6 bin 270 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen yarı olimpik standartlardaki yüzme havuzunun 2023 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor. Çalışmaları devam eden 2 bin 620 metrakare havuzun içerisinde aynı zamanda çocuk havuzu ve seyirci tribünleri de yer alacak. Uluslararası standartlar gözetilerek hayata geçirilen yüzme havuzundan sporcular, çocuklar, gençler ve engelli bireyler en iyi biçimde faydalanabilecek.

Çarşamba’da yüzme bilmeyen kalmayacak

Çalışmaları devam eden yarı olimpik standartlardaki yüzme havuzuna dair açıklamalarda bulunan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba’mız birçok sporcuya ev sahipliği yapan bir ilçe. Biz de sporcularımıza en güzel şartlarda antrenmanlar yapabilecekleri tesisleri ilçemize kazandırıyoruz. İnşallah yarı olimpik standartlarda hayata geçirdiğimiz yüzme havuzumuz ile de ilçemizde yüzmeyi öğrenmeyen çocuğumuz, vatandaşımız kalmayacak. Burada çocuklarımızın çırpınma havuzu ile yüzmeyi öğrenebilecekleri küçük bir havuz var. Bir de yüzmeyi öğrendikten sonra girilebilecek şekilde yarı olimpik standartlarda bir yüzme havuzu inşa ediyoruz. Buradaki inşaat çalışmalarımızı da yıl sonuna bitirmeyi hedefliyoruz. 2024 yılı başı itibari ile inşallah tesisimiz açılışa hazır hale gelmiş olacak. Buradaki amacımız Çarşamba’da yüzmeyi bilmeyen hiç kimse kalmasın. Çocuklarımızı buraya hafta sonları, okul sonrası yüzme kursu olarak getirelim. Yarı olimpik standartlardaki yüzme havuzumuz ile yüzmeyi bilmeyen vatandaşlarımızın buraya gelerek yüzmeyi öğrenmelerini; yüzme sporunu bilenler, yapmak isteyenlerin de tam donanımlı tesisimizde bu ihtiyaçlarına cevap vermeyi arzu ediyoruz. Yüzmek için başka ilçelere, Samsun merkeze gitmek zorunda kimse kalmasın, herkes ihtiyacını burada giderebilsin diye arzu ettiğimiz için bu yatırım başlamış oldu” dedi.

2024’te hizmete açılıyor

Başkan Doğan, “Tesisimiz, 40 milyon liranın üzerinde bir harcama ile yapılıyor. Belediyemiz kaynaklarından bir harcama yok. Spor Toto ile yapmış olduğumuz reklam sözleşmesi gereğince Spor Toto tarafından maliyetleri karşılanıyor. Bu manada hem belediyenin kaynaklarını kullanılmadığı, devletimizin kaynaklarıyla yapılmış bir yatırım. Bu manada ben başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. İlçemize bir yüzme havuzu kazandırma noktasında gerçekten önemli bir eser ortaya çıkmakta. Hem de buradaki yapılmış olan havuz, buhar odasından saunasına kadar başka fonksiyonlara da inşallah hizmet verecek o açıdan Çarşambalı hemşehrilemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2024 yılı başı itibariyle de tesisimizi hizmete açmış olacağız” diye konuştu.

AdminAdmin