EKONOMİ
Giriş Tarihi : 28-11-2023 14:46

“İkramiyeden Mahrum Bırakılmak Çiftçilerimizi Üzdü”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başkanlık Divanı Çalışma Kampı sonrası açıklamalarda bulundu. Emeklilere verilen 5 bin TL'lik ikramiyede ayrım yapılmasını doğru bulmadıklarını, bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bizzati görüştüğünü belirten Destici, BBP'nin vatandaşın sorunlarını çözmek için siyaset yaptığını savundu. Konu ile alakalı açıklama yapan Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, "Emekli çiftçilerimiz, 5 bin TL'lik ikramiyeden mahrum bırakılmıştır. Bu durum, çiftçilerimizi ziyadesiyle üzmüştür" dedi.

“İkramiyeden Mahrum Bırakılmak Çiftçilerimizi Üzdü”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Emeklilerimiz Temmuz ayında mağduriyet yaşadı. Kamu çalışanlarına yüksek zam verildi. Özellikle düşük maaş alan emeklilerimiz yerinde saydı. Biz bunun yanlış olduğunu söyledik. Son seçimde vatandaşa dedik ki; Cumhur İttifakı'ndayız ancak kendi adımız ve logomuzla seçimlere giriyoruz. Bizim TBMM'de grubumuz olmalı. Bugün biz Meclis'te olsaydık, vatandaşın aleyhinde olan hiçbir yasanın geçmesine müsaade etmezdik. Bu mağduriyetler yaşanmazdı, izin vermezdik" dedi.

Mustafa Destici, "Temmuz ayındaki zamlar sonrası mağdur olan emekliler için Ocak ayı gelmeden iyileştirme yapılmasını istedik. Cumhuriyetin 100. yılına ithafen emeklilere 5 bin TL ikramiye verildi. Orada da çalışan çalışmayan ayrımı yapıldı. Yanlış olduğunu söyledik. Emeklinin çalışanı çalışmayanı olmaz. Emekli çalışıyorsa demekki ihtiyacı var. Evine ekmek götürmek gibi bir mecburiyeti var. Hepsine verilmesi gerektiğini söyledik. Ayrıca ÇKS kaydı olan çiftçilerde de ayrım oldu. Yine yanlış dedik. Konuyu Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la görüştüm. Bakanlık nezdinde görüştüm. Sadece kamuoyuna açıklama yapmadım. Daha sonra Sayın Erdoğan, ÇKS kaydı olan emekliler, çalışan emekliler için de 5 bin TL'lik ikramiyenin verileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyoruz" sözlerini kaydetti.

Destici, "Büyük Birlik Partisi mağdur olan vatandaşın sesi olmak için var. Bunun için siyaset yapıyor. İnşallah Cumhur İttifakı'nın ortağı olarak daha güçlü olacağımız günler de gelecek. İktidar da olacağımız günler de olacak. Biz bugün de yarın da vatandaşın sorunlarını dillendiren parti olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı da, ilçede geçimini tarımla sağlayan çiftçilerle bir araya geldiği toplantıda ÇKS kaydı olan emekli çiftçilere verilmeyen 5 bin TL'lik ikramiyenin haksızlık olduğunu savunmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çözüm çağrısı yapmıştı.

Başkan Erdal Avcı, "Müjde olarak kabul edilen ikramiyeden Türk ekonomisine katkı sağlayan emekli çiftçilerimiz muaf tutulmuştu. Ayvacıklı çiftçilerimiz adına Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a seslenmek istiyorum; çiftçilerimizin yüzde 90'ı Cumhur İttifakı'na destek vermiştir. Temmuz ayından bu yana 7 bin 500 TL maaşa mahkum edilen emekli çiftçilerimiz, 5 bin TL'lik ikramiyeden mahrum bırakılmıştır. Bu durum, çiftçilerimizi ziyadesiyle üzmüştür" sözlerini kaydetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız."

AdminAdmin