SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 17-04-2023 15:38

Kamyon Şoförlerine Özel Eğitim

Samsun Büyükşehir Belediyesi araç filosuna dahil ettiği kamyonlarda görev yapacak şoförlere Mercedes Benz ile yapılan iş birliğiyle düzenlenen programda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Kamyon Şoförlerine Özel Eğitim

Araç parkurunu her geçen gün güçlendiren ve teknolojik yenilikleri şehre kazandıran Samsun Büyükşehir Belediyesi,  çeşitli eğitimlerle yeni teknolojiyle personelinin uyumunu kolaylaştırıyor.  Mercedes Benz’in 100 yeni damperli kamyonunu araç parkuruna dahil eden Büyükşehir Belediyesi kamyonları kullanacak şoförlere de Mercedes Benz A.Ş. ile yapılan birliğiyle eğitim programı düzenledi. 75 şoförün katıldığı eğitimde araçların teknik özellikleri ve tasarruf yöntemleri teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

‘AMACIMIZ ARAÇLARA UYUMU KOLAYLAŞTIRMAK’

Eğitimle ilgili bilgi veren Makine İkmal Daire Başkanlığı Bakım-Onarım Şube Müdürü Selim Odabaş, “Şoförlerimizin yeni teknolojili araçlara uyumunu sağlamak adına bir eğitim çalışması düzenledik. Bu sayede şoförlerimizin araçları daha bilinçli kullanmasını amaçlıyoruz. Aynı zamanda kullanıcılardan kaynaklı hataları da düşürmeyi planlıyoruz. 140 şoförümüz var. Bugünkü eğitime 75 şoförümüz katıldı. Bu tür eğitimlere devam edeceğiz” dedi.

‘SÜRÜCÜLER ARAÇLARI DAHA İYİ TANIYACAK’

Mercedes Benz eğitim uzmanı Sami Aydın ise, “Eğitim başarılı geçti. Katılım da yüksek oldu. Eğitimin amacı kurumun almış olduğu yeni araçlara uyumunu kolaylaştırmak, araçların daha ekonomik ve güvenli kullanabilmesini sağlamak adına verildi. Sürücülerin araçları daha iyi tanımalarını sağlaması amaçlanıyor” diye konuştu.

‘EĞİTİM ÇOK VERİMLİ GEÇTİ’

Eğitim alan şoförlerden Yusuf Can Kuşak, çalışmanın çok verimli geçtiğini belirterek “Bu eğitimin saha da bize çok katkısı olacağını düşünüyorum” dedi. Eğitim çalışmasına katılan bir diğer şoför Ersin Karakaya ise “Araçla ilgili fren sistemi, güç sistemi, yakıt ve tasarruf sistemi gibi bilgileri öğrendik. Her açıdan güzel bir eğitim oldu” şeklinde konuştu.

AdminAdmin