İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 21-12-2023 13:11

Kavak’ta 40 Mahallenin Su Sorunu Çözüldü

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), 4.5 yılda Kavak ilçesinde 40 kırsal mahalleyi kesintisiz içme suyuna kavuşturdu. Su problemi yaşanan 4 mahallede altyapı yatırımları sürerken, proje ve etüt çalışması devam eden mahalle kalmadı. Büyükşehir Belediye Mustafa Demir, Atakum ilçesinin 8 mahallesine de su temin eden Kavak İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini 2 katına çıkardıklarını söyledi.

Kavak’ta 40 Mahallenin Su Sorunu Çözüldü

17 ilçede kırsal mahallelerin yol ve su problemlerini çözmek için tüm gücüyle çalışan Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu kapsamda SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından, son 4.5 yılda Kavak ilçesinde toplam 295 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirdi.

40 MAHALLENİN SU SORUNU BİTTİ

İlçede bu güne kadar 190 bin metre içme suyu,  5 bin 500 metre kanalizasyon ve 2 bin 500 metre yağmursuyu boru hattı döşeyen SASKİ ekipleri, 27 adet içme suyu deposu, 9 adet terfi merkezi ve 4 adet de sondaj kuyusu inşa etti. Kavak İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artırarak 2 katına çıkaran kurum, Alaçam, Çayırlı ve Kethüda ile birlikte 40 mahallenin su problemini ortadan kaldırdı. Ayrıca ilçeye günlük 6 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip Kavak İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ni kazandırarak çevre kirliğinin önüne geçti.

4 MAHALLEDE ARALIKSIZ ÇALIŞMA

85’i kırsalda olmak üzere 91 mahallesi bulunan Kavak ilçesinde 2019 yılında 9, 2020 yılında 6, 2021 yılında 5 ve 2022 yılında 17 mahalleye kesintisiz içme suyu dağıtan SASKİ Genel Müdürlüğü, 2023 yılında da 3 mahalleyi sevindirdi. Toplamda 40 mahallede vatandaşların su ile ilgili yaşadığını sorunların çözüldüğünü belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Azaklı, Alagömlek, Başalan ve Bayraklı mahallelerindeki çalışmaların ise devam ettiğini söyledi.

2024 KAVAK'TA SU SORUNU KALMIYOR

İçme suyu anlamında Kavak ilçesinde önemli bir sorunun kalmadığını dile getiren Başkan Demir, “Samsunumuzu diğer alanlarda olduğu gibi altyapıda da geleceğe güçlü taşımak ve gelecek nesillere altyapı problemi olmayan yaşam alanları sunmak adına çalışmalarımızı hızla gerçekleştirdik aynı tempoda gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu manada yerin altını ilmek ilmek ördüğümüz ilçelerimizden birisi de Kavak ilçemiz. Kavak ilçemizde ekiplerimizin çalışmalarıyla mahallelerimizin su problemi tek tek çözüme kavuştu. 4 mahallemizdeki çalışmaları da Allah nasip ederse hızla bitireceğiz. Dolayısıyla 2024 yılında ilçemizde su sorunu gibi bir konu gündemden tamamen kalkacak” diye konuştu.

9 MAHALLE 136 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Kapasitesini iki kat artırdıkları Kavak İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden saniyede alınacak 121 metreküp arıtılmış suyu, içme suyu temini kapsamında Atakum ilçesinin üst kotlarında isale hattı çalışmaları devam eden mahallelere ileteceklerini de dile getiren Başkan Demir, “Ayvalı, Şenyurt, Kasnakçımermer, Güneyköy, Akalan, Erikli, Elmaçukuru, Kabadüz ve Aslandamı mahallelerine memba kalitesindeki arıtılmış ve kesintisiz içme suyunu bu mahallelere vereceğiz. Proje kapsamında 124 km içme suyu hattı, 9 adet çeşitli hacimlerde içme suyu deposu ve 2 adet terfi merkezi bulunuyor. 136 milyon TL’ye mal olacak bu proje ile söz konusu mahallelerimizin içme suyu ihtiyacı giderilecek” dedi.

AdminAdmin