SPOR
Giriş Tarihi : 29-08-2023 18:24

Kick Boks Sporcuları Madalya Peşinde

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk ve gençlerin spor yapmalarını sağladığı Yaz Spor Okulu’nda 11 branşta spor yapan toplam 1012 öğrenciden 50’si ise Kick Boks eğitimi alıyor. Branşında uzman antrenörlerden savunma ve korunma tekniklerini öğrenen öğrenciler, milli takıma seçilip Samsun’a madalya getirmeyi hedeflediklerini belirtiyor. 

Kick Boks Sporcuları Madalya Peşinde

KİCK BOKS’A GÖNÜL VERDİLER

Atletizm, Futbol, Badminton, Boks, Güreş, Halter, Kano, Kick Boks, Taekwondo, Voleybol ve Yelken branşlarında 3 Temmuz’da başlayan Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulu’nda eğitim ve spor faaliyetleri başarıyla devam ediyor. 7-16 yaş arasında öğrencilerin katıldığı branşlardan Kick Boks’ta eğitimler, Samsun Millet Bahçesi içindeki Atatürk Spor Salonu’nda veriliyor. Haftanın üç günü salona gelen öğrenciler, yaz spor okulu bitse de çalışmalara katılacaklarını söylüyor.

HEDEF MİLLİ TAKIM

Kick Boks’u çok sevdiğini ifade eden öğrenci Tuğçe Güler, “6 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Kick Boks bana diğer branşlardan daha yakın geliyor. Sanki beni kendisine çekiyor. O yüzden de buradayım. Kendimizi savunabilmeyi öğrenmemiz lazım. Bu sebeple tüm kız çocuklarının mutlaka yapması gereken bir spor. Şuan hobi olarak sürdürüyorum ama geleceğe yönelik büyük hedeflerim var.  Milli sporcu olup önemli başarılara imza atmak istiyorum. Elimden gelen çabayı harcıyorum ama daha fazla çalışmam gerekiyor. Bunun farkında olup performansımı her gün gün artırmaya gayret ediyorum” diye konuştu. 

MADALYA KAZANMAK İSTİYOR

11 yıldır spor yaptığını anlatan öğrenci Kadir Aslan, “Kick Boks ile 7 yaşında tanıştım. O gün bugündür düzenli olarak antrenmanlara geliyorum. Burada iyi bir eğitim alıyorum. Kendimi de bayağı geliştirdim. O yüzden çok mutluyum. Haftanın 3 günü de yoğun ve dolu dolu geçiyor. Diğer günlerde  kondisyonumuzu artırmak için koşuya ayırıyoruz. Yorucu oluyor ama hoşumuza da gidiyor. Arkadaşım gibi benim de hedefim Milli Takım’a seçilmek. Şampiyonalarda şehrimi ve ülkemi en iyi şekilde temsil ederek madalyalar getirmek istiyorum. Milli Takım’a girebilmek için her türlü fedakarlığı yapmam gerekiyor. O yüzden antrenman olmadığı günlerde de teknik çalışma yapıyorum“  şeklinde konuştu.

KİCK BOKS, ÖZGÜVEN SAĞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi Kick Boks Antrenörü Muharrem Güngör ise müsabık ve milli sporcu yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti. Güngör, “Samsun Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları kapsamında öğrencilerimize eğitim veriyorum. Şuan 50 öğrencimizle çalışıyoruz. Burada okul çağındaki çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlamaya özen gösteriyoruz. Fiziksel ve zihinsel gelişimlerini artırıyoruz. Kick Boks, özgüven sağlayan bir spordur. O yüzden okul başarısına da büyük fayda sağlamaktadır. Öğrenciler teknikleri öğrenerek antrenmanlarla gelişiyor. Geçmiş dönemlerde Milli Takım’a gönderdiğimiz çok öğrencimiz oldu. Şimdi ise antrenörlük yapıp sporcu yetiştiriyorlar. Biz de yetenekli sporcularımızı Milli Takım seçmeleri için en iyi şekilde hazırlıyoruz. Bu manada bizlere her türlü imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Çocuk ve gençlere yönelik destek ve hizmetlere devam edeceklerini hatırlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise “Yaz döneminde sporla daha çok ilgilenmeleri, profesyonel anlamda kendilerini geliştirip, önemli başarılar elde etmeleri için büyükşehir olarak hazırız. Kick Boks da bunlardan bir tanesi. Yaz spor okullarıyla görüyoruz ki çocuklarımız sporu seviyor. İmkan verildiği zaman da neler başarabilecekleri ortada. O yüzden hem eğitim hem de spor anlamında her zaman yanlarındayız” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin