SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 15-03-2023 16:08

‘MUBİS’ Muhtarlara Anlatıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Muhtar Bilgi Sistemi (MUBİS) eğitim çalışması devam ediyor. “Vatandaşlara uzanan hizmet eli olan muhtarlarımız vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmede büyük bir rol üstleniyorlar” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Mahallelerimizde yaşanan tüm sorunların çözümü noktasında muhtarlarımızın MUBİS sistemini daha verimli kullanmaları çok önemli. Bunun içinde MUBİS sistemi hakkında onların daha fazla bilgi sahibi olmalarını istiyoruz" dedi.

‘MUBİS’ Muhtarlara Anlatıldı

Büyükşehir Belediyesi MUBİS ile Samsun’un 17 ilçesindeki muhtarların yükünü azaltırken işlerin daha hızlı gerçekleşmesine katkı sağlıyor. Bu kapsamda da muhtarların MUBİS’i daha etkin ve verimli kullanmalarını sağlamak amacıyla sürekli eğitim programları düzenliyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programları bu kez 19 Mayıs ilçesinde gerçekleştirildi.

Programda 25 muhtara elektronik ortamda talep, istek, görüş, öneri ve şikayetlerin iletilebildiği MUBİS sistemi üzerinden nasıl iletişim kurulduğu ve sistemin amacı hakkında bilgi verildi. Eğitim çalışması ile birlikte muhtarların MUBİS sitemini daha verimli kullanmalarını sağlayarak mahallelerindeki yaşanan sorunları en kısa zamanda ilgili kuruma iletmeleri ve hızlıca çözüm üretilmesinin sağlanması hedefleniyor.

MUBİS HIZ KAZANDIRACAK

MUBİS eğitim çalışmasının hizmetlerin gerçekleştirilmesi sürecinde çok önemli olduğunu dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kenti. Kentimiz için attığımız her adımda hızlı ve etkili bir şekilde çalışmaları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ahenk içinde muhtarlarımızla birlik beraberlik içinde hizmet ediyoruz. Halkımızla kaynaşıp tüm kurumlarımızla ve muhtarlarımızla en yüksek performansla hizmet ediyoruz” diyerek, “MUBİS sistemi hakkında muhtarlarımızın daha fazla bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Sistemin daha etkin kullanımı mahallerimizde yaşanan sorunların ilgili kurumlara bilgilendirilmesi ve sonrasında çözümü noktasında hız kazandıracaktır. Bu sistemin daha etkin kullanımı muhtarlarımız ile kurumlarımız arasında daha hızlı ve etkili bir iletişim kurulmasını sağlayacaktır" dedi.

BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

MUBİS eğitimine katılan 19 Mayıs Muhtarlar Dernek Başkanı Salih Karakartal ise, "Her zaman muhtarlarımızın yanında olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e her alanda verdiği destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin