SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 29-11-2023 16:18

Samsun’da İlk Kez Kullanıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Elbistan Parkı’nın yeşillendirilmesinde kentte ilk olan Hydroseeding yöntemi kullanıldı. Çimlerin püskürtülerek toprakla buluşturulduğu yöntem avantajlarıyla dikkat çekiyor.

Samsun’da İlk Kez Kullanıldı

Yeşil alanların sayısını artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi teknolojik yöntemlerle de süreci hem hızlandırıyor hem de ekonomik anlamda tasarruf sağlıyor. Elbistan Parkı’nın yeşillendirilmesinde ise Samsun’da ilk olan bir yöntem kullanıldı. Hydroseeding isimli yöntemde çimler elle değil püskürtülerek toprakla buluşturuldu. Daha az gücü, su ve tohum kullanımının yanı sıra zaman tasarrufu da sağlayan sistem özellikle eğimli arazilerde başarılı sonuçlar gösteriyor. İlk olarak Elbistan Parkı’nın yeşillendirilmesinde kullanılan sistem, Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından gerekli tüm alanlarda kullanılacak.

UYGULAMA ÇOK AVANTAJLI

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin, “İmalatına yaz başında başladık. Yaz sonu tamamlayarak hizmete sunduk. Vatandaşlarında ilgisi yoğun oldu. Çocuklar güvenli alanlarda oyun oynuyor. Aileler oturup, dinleniyor. Çayını içip kahvaltısını yapabiliyor. Mahallemize hayırlı olsun. Şuanda yeşillendirme çalışmalarında çim ekimini gerçekleştirdik. Bu yöntem Samsun’da ilk kez kullanıldı. Yöntemin ismi ‘Hydroseeding’ Pek çok avantajı var. Tohumun homojen dağılmasını sağlıyor. Daha az tohum kullanıldığı için daha ekonomik. İş gücünü daha az kullanıyoruz. Birkaç işçinin birkaç günde ekeceği çim bu yöntemle birkaç saatte ekiliyor. Maliyet avantajının yanı sıra klasik sisteme göre yüzde 40 su tasarrufu da sağlıyor” dedi.

AdminAdmin