SİYASET
Giriş Tarihi : 13-12-2023 16:15

"Söz Ve Yetki Sırası Milletimize Gelmiştir"

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Salih Şen, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin mahkemece iptal edilen su zammı ile ilgili eleştirilerde bulundu. Salih Şen, Büyükşehir’in mahkeme kararına rağmen Aralık ayında da TEFE-TÜFE zammını uygulamaya devam etmesine tepki gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, 31 Mart 2019’daki yerel seçim öncesinde su kullanım bedelinde yüzde 15 oranında indirim yaptığını hatırlatan Şen, seçimin üzerinden iki ay bile geçmeden su kullanım bedeline yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150 zam yapıldığını ve belirlenen zamlı tarifeye de her ay TEFE-TÜFE oranında zam yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR YARGI KARARINA UYMUYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yargı kararına uymadığını belirten Şen, ‘‘Saadet Partisi olarak Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan bu karara diğer muhalefet partileriyle birlikte itiraz ettik. Vatandaşlarımızın zor zamanlar geçirdiği böyle bir dönemde alınan bu kararın başta sayın başkana oy vermiş insanlara ve milletimize büyük bir haksızlık olacağını söyledik. Samsun’da elektirik faturalarının değil, artık her ay otomatik olarak zam yapılan su faturalarının can yaktığını dile getirdik. Vatandaşlarımızın açtığı davalar sonucunda idare mahkemesi belediyenin zam kararını oy birliğiyle iptal etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise mahkemesi’nin verdiği ‘su zammı iptali’ kararını eleştirdikten sonra suyun metreküpünü 11 lira 30 kuruştan 13 lira 50 kuruşa çıkardı. Sonrasında itirazlar yapıldı, raporlar hazırlandı ve nihayetinde mahkeme yeniden iptal kararı verdi. Fakat, Büyükşehir Belediyesi yargı kararına uymayarak bu ayda kullandığımız suyun metreküp fiyatına TÜFE zammını yansıttı. Konutlarda metreküp 18 lira 77 kuruş, işyerlerinde 39 lira 76 kuruşa yükseldi’’ dedi.

HESABI SANDIKTA SORULACAKTIR

Önümüzde bir yerel seçim olduğunun altını çizen Şen, ‘‘Şimdi söz ve yetki sırası milletimize gelmiştir. Bu kararların hesabını da sandıkta soracaktır. Bugüne kadar yapılanların ve yapılmayanların muhasebesi elbette görülecektir. Saadet Partisi olarak bizlerde tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarımızla ve kendi projelerimizle sahada olacağız. Milletimizin dertlerine derman olacak, sıkıntılarını çözecek bir altarnatif olarak karşılarına çıkacağız’’ ifadelerini kullandı.

AdminAdmin